Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Talizmán készítés, feltöltése vágyott kívánsággal (mint pl. szeretett, szerelem, sikeresség, pénz, önbizalom növelés..) * Ékszer, kristály, vagy bármilyen (ajándék)tárgy védelemmel, vagy energiával való feltöltése +36 30 573 6995
Cikkek/Boszorkányság, mágia/Amulettek mágikus ereje

Amulettek mágikus ereje

Amulett

amulett - általában a védelmező szent, vagy ősi szellem arcképe. Ilyen amulett pl. a feszület, szentek képei.

A középkori görög nyelvből (telesmo) az arab nyelvbe átültetett szó, természetfeletti óvóeszköz értelmében. Már az ókori egyiptomiak és görögök is meg voltak győződve az apró tárgyak mágikus erejéről.

Talizmán

talizmán - olyan tárgy, amelynek bűvös erőt tulajdonítanak. Gazdagságot, boldogságot, egészséget, védelmet hoznak, főleg abban az esetben, ha szakszerűen, megfelelő "programmal", energiával, szimbólumokkal van ellátva. Jóindulatú, kedvező befolyások és pozitív energiák bevonzására szolgál, a negatívakat taszítja, felruházza használóját, viselőjét védelemmel, a gonosz erők elhárítására is szolgál, ezért előszeretettel a gyermekek nyakába is akasztják (szemmel-verés ellen), de az otthonok védelmére is használják.

Az amulettet bárhol meg lehet vásárolni, de a talizmánt meghatározott körülmények között, pl. szigorú bolygóállások mellett, bizonyos rituálé keretében, csak bizonyos napokon, azon belül bizonyos órákon készítheti el maga a tulajdonos, de legjobb, ha erre beavatott mágushoz fordulunk, mivel az elkészítéséhez rengeteg feltételhez van még szükség és a nem megfelelő szimbólumok, vagy "összeállítás" következtében, bevonzódhatnak a negatív erők, energiák is.

Talizmánként viszont bármi megfelel - drágakő, ékszer, vagy bármilyen kedvenc kabbalánk, (mütyürkénk), amelyek nem túl nagy méretűek.
A talizmánt mások tekintetétől védetten kell, ill. érdemes magunknál hordanunk, vagy olyan helyen tárolni, még ha látszik is, de nincs kitéve annak, hogy mások megérintsék. Ha mégis idegen érintené, azonnal meg kell tisztítani. Házilag folyó víz alatt néhány percig tartani, vagy néhány órára tartsuk sós ásványvízben, utána szárítsuk meg napfénynél. A "balesettől" függ, de elvihetjük spirituális tisztításra is.

Léteznek asztrális talizmánok is, melyek a hét planétának vannak alárendelve.

Minden planétához tartozik még bűvös négyzet is, amely elsősorban a talizmán-mágiában jut szerephez.

A bűvös négyzet lényege, hogy a beleírt számok esetén az egyes sorokba írt számok összege minden irányban ugyanaz.

Az egyes bolygóknak is megvan a saját amulettjük, amit nemcsak képek, ábrák határoznak meg, hanem számsorok is.
Indiában a számokból álló talizmánt jantrának nevezik.

Ezen kívül minden bolygó mágikus négyzetének megvan a maga intelligenciája és szelleme. Egy-egy bűvös négyzet teljes számösszege megegyezik az adott planéta intelligenciájának és/vagy szellemének számértékével.

A Nap mágikus négyzete:

6 32 3 34 35 1
7 11 27 28 8 30
19 14 16 15 23 24
18 20 22 21 17 13
25 29 10 9 26 12
36 5 33 4 2 31

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére