Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Cikkek/Asztrológia/Az ellentétek vonzzák egymást

Az ellentétek vonzzák egymást

az ellentétek vonzzák egymást Az állatövben egymással szemben álló napjegyek általában vagy jól kiegészítik egymást, vagy feszült ellentét alakul ki köztük. A feszültségek leginkább abból adódhatnak, ha nem ismerjük fel időben, hogy ami belőlünk hiányzik, vagy a gyengeségünk, az megtalálható az ellentétes jegy tulajdonosában. Ha ezt a tényt képesek vagyunk felismerni és előnyként elfogadni, akkor a feszültségek, vagy akár az ellenszenv oldódik, a partnerünk, vagy ismerősünk személyében igazi kiegészítő társra találhatunk.


Kos - Mérleg

A döntésképtelen Mérlegnek a Kos nagyon kiegészítő párja, mert mindenben, amiben határozatlan, azt a Kos helyette egy szempillantás alatt eldönti és elintézi. A Mérleget a Kos határozott döntésre és harciasságra tanítja. Mellette a Mérleg jobban megtanul érvényesülni, és saját érdekeit figyelembe venni.
A Kos elsődleges célja az azonnali győzelem, az érvényszerzés. Az óvatosság szó számára ismeretlen fogalom. A Mérleg megfontolásra és türelemre tanítja őt, megóvja a túlkapásoktól. Mérleg mellett a Kos rájön, hogy a célhoz vezető út eléréséhez nem a mindenáron alapuló győzelem, hanem a megegyezés vezet.


Bika - Skorpió

A Skorpió túlfűtött szenvedélyessége és a Bika érzékisége jól kiegészítik egymást.
A Bika ragaszkodó típus, nehezen tud elengedni, biztonságra vágyik, birtokolja a másikat. A Skorpió uralni akar.
A túlzott ragaszkodás átmehet birtoklásba, ami előbb-utóbb kölcsönös féltékenységhez vezethet. A Bika nehezen viseli a Skorpió végletes megnyilvánulásait, ezért néha tudomásul kell vennie, hogy a Skorpiónak időnként változatosságra és egyedüllétre van szüksége.
Feszültségtényező az eltérő gondolkodásmódjuk, ami igen heves vitákhoz vezet.


Ikrek - Nyilas

Nagyon sok k özös vonás tapasztalható a két jegy között. Mindkettőjük lételeme az állandó jövés-menés, az utazás. Ők azok, akik körbe járják a világ összes zugát és ha csak tehetik, állandóan világkörúton vannak. Általában nagyon jól megértik egymást, mert sok mindenben hasonló a felfogásuk és az érdeklődési körük.
Mind a két jegy erősen szabadságszerető, de egymás függetlenségét tiszteletben tudják tartani. Mindketten forróvérűek, de a kapcsolatuk nem igazán az érzelmeken, hanem inkább a szellemiségen és barátságon alapul. Gyakran össze sem házasodnak. Míg a Nyilast a kalandvágy hajtja, az Ikreket a kíváncsiság élteti. Ezért a Nyilasnak mindig toppon kell maradnia, mert ha az Ikrek elkezd unatkozni, könnyen arrébb áll.


Rák - Bak

A két jegy annyira ellentétes egymáshoz viszonyítva, hogy talán pont ezért tudják jól kiegészíteni egymást. Ami az egyikből hiányzik, az benne van a másikban.
A Rák nagyon érzelmi és hangulati húron pendül - a Bak viszont annyira jég-pácélba zárja érzelmeit, hogy még saját maga sem talál hozzá kulcsot. Mindent racionálisan közelít meg.
Miközben a Rák érzelmi kríziseken megy keresztül a Bak rideg kisugárzásától, megnyilvánulásaival mégis képes megolvasztani a Bak jeges szívét. A Bak céltudatosságával nyugodt, biztonságos együttlétet tud biztosítani a Rák számára.
Mindkettőjüket a családi érzés, kitartás jellemzi- és tartja össze.


Oroszlán - Vízöntő

A két jegy nagyon jó összhangba tud egymás mellett élni mindaddig, míg a Vízöntő a bohóckodásával nem hozza az Oroszlánt megalázó helyzetbe.
Vízöntő intellektuális jegy, külső ránézésre hűvösebb a magatartása, nem igazán érzelmi típus. Oroszlán a maga tüzességével kihozza belőle az érzelmeket. Az ágyban a Vízöntő extrém fantáziájával és hajmeresztő ötleteivel igen csak tűzbe tudja hozni Oroszlán párját.
Addig, míg az Oroszlán tiszteletben tartva érzi magát, a Vízöntőnek sem kell nélkülöznie az Oroszlán kényeztetését.
A jóságos, nagyvonalú Oroszlán értékeli a Vízöntő racionális megközelítését és eredetiségét, a Vízöntőnek pedig örömet szerez Oroszlán játékossága, nagylelkűsége.
Kölcsönösen tiszteletben tartják egymás szokásait.


Szűz - Halak

A két lábbal földön járó gyakorlatias és szókimondó Szűz hideg zuhanyként hamar kijózanítja ábrándozó, változékony hangulatú partnerét az álmok világából. Mivel a Halak jegyű szülött sokáig nem akar felnőtté válni, a kijózanító "Szűz hatás" hozzásegíti őt a felnőtté váláshoz. A Halak érzelmessége, időnkénti pityergése pedig kihozza a visszafogott Szűzből a gyengédebb oldalát.
Még ha az elején nehezen is tudnak összecsiszolódni, később annál jobban tudnak alkalmazkodni egymáshoz, hiszen mind a két jegy kiváló alkalmazkodási képességekkel rendelkezik.

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére