Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Cikkek/Asztrológia/Használjuk ki a Hold hatásait

Használjuk ki a Hold hatásait

használjuk ki a Hold hatásait Hold fontos szerepet játszik az életünkben, mert vezérli az összes biológiai rendszert a földön, megmozgatja a tengereket (apály, dagály). Az sem véletlen, ahogy azt az őseink megfigyelték, hogy az ültetésnek, szüretnek, a növények begyűjtésének is megvan a maga megfelelő ideje. Mivel az emberek is biológiai lények, a Hold befolyásolja mindennapjainkat, hangulatunkat, kihat a cselekedeteinkre és a kapcsolatoknak a minőségére.

A Hold mindannyiunk horoszkópjában a lelki elemeket és a nőies analógiákat szimbolizálja.

Mivel a Hold víz elemmel kapcsolódik, információt ad érzékenységünkről, lelki beállítottságunkról, hangulatainkról és arról, milyen módon reagálunk érzelmileg a külső hatásokra, amelyek nap mint nap érnek minket.

Mutatja, milyen a kapcsolatunk az édesanyánkkal, milyen női mintát kaptunk gyermekkorunkban. Nők esetében felvilágosítást ad arról, hogyan állunk az anyasághoz, milyen feleségek leszünk felnőtt korunkban. Összefüggésben van a fogantatással, terhességgel, szüléssel, a női ciklussal. Férfiak esetében is egyrészt az anyát jelenti, másrészt a nőkhöz való kapcsolatát, akiket az anyaminta szerint fog kiválasztani.

A fentieken kívül összefüggésben van még a tudatalattinkkal, az ösztöneinkkel, intuícióval, fantáziával, álmokkal, együttérzéssel, gondoskodással, befogadással, az emlékekkel.

A Hold az összes bolygók közül a leggyorsabb fővilágosító égitest, ezért jelképezi a változásokat és a ritmust.

Az alábbi leírásokhoz segítségül szolgál a havonta frissülő Holdnaptár a nyitólapon.


Holdfázisok


Az ÚJ HOLD akkor jön létre, amikor a Hold együtt áll a Nappal ugyanabban az állatövi jegyben. Kedvező bármilyen dolgok elkezdéséhez. Ilyenkor érdemes böjtölni, mert a szervezetünk méregtelenítési készsége a legmagasabb. Ha valamilyen rossz szokásunktól meg szeretnénk szabadulni, kezdjük el ezen a napon.

Ahogyan a Hold 7 napos útja során kezd távolodni a Naptól - növekedő fázisban van (Nap- Hold kvadrát) NÖVŐ HOLD-at látunk az égbolton. A Növő Hold ideje alkalmas növekedéshez, terjeszkedéshez. Ha ebben az időszakban építő és erősítő anyagokat viszünk be a szervezetbe, azok kétszeresen hatnak. Megfigyelések szerint nemcsak Teliholdnál, hanem Növő Holdnál is több gyermek születik, mint máskor. A Növő Holdnál született emberek általában több folyadék bevitelt igényelnek. A Növő Holdnál kedvezőtlenebbül alakulnak a sérülések, vagy a műtét utáni gyógyulási állapotok.

Amikor a Hold a következő 7 nap után szembe kerül a Nappal, bekövetkezik a TELIHOLD . Több nyugtalanságot és feszültséget hoz főleg érzékenyebb embereknél. Ilyenkor sokan nem tudnak aludni, az alvajárók ilyenkor kelnek felfedező útra, sérüléseknél, vagy műtéteknél a sebek jobban véreznek, mint máskor. Teliholdnál több bűncselekmény és erőszakos cselekedet történik, megnő a balesetek száma és a szülészeten is megerősítik az ügyeletet, mivel több baba születik.

Ezután, amikor a következő 7 nap alatt az utolsó negyedet éri el a Hold - FOGYÓ HOLD fázisáról beszélünk. Ez az időszak bárminek a befejezéséhez kedvező. Aki egyébként is fogyókúrázik, most többet ehet, mert ezekben a napokban nem hízik annyira. Fogyókúrát is Fogyó Holdkor érdemes elkezdeni. A házi- és egyéb munkát könnyebben és hatékonyabban el tudjuk végezni Fogyó Holdkor, mint máskor. Ezekben a napokban a műtétek is jobban szoktak sikerülni.

A műtétekkel kapcsolatosan fontos tudni, hogy amikor tervezett műtéti beavatkozásról van szó és lehetséges az időpont szabad megválasztása ebben a rohanó világban és munkával túlterhelt kórházakban, érdemes kihasználni a Hold kedvező fázisait. De ha életmentő, sürgős műtétre van szükség, akkor természetesen ne várjuk meg a Fogyó Hold fázisát, hanem az orvos döntését kell mindenképpen komolyan venni és alávetni magunkat a műtétnek.


Műtétek


Amikor a Hold áthalad valamelyik jegyen, nem kedvező műtétet vagy sebészeti beavatkozást végeztetni azon a testtájon, amelyet a jegy ural (pl. Oroszlán napokon a szívet, vagy Bika napokon mandulaműtét nem ajánlatos).

Viszont a jegy uralma alatt álló testrészek, vagy szervek kivizsgálása javasolt (pl. amikor a Hold a Kos jegyén halad át, kedvezőbb és javasolt kivizsgáltatni a szemünket, vagy fülészetre menni).

Az egyes állatövi jegyek alá tartozó testrészek:

Kos: koponya, arccsontok, fej, arc, szem, fül, felső fogsor, agy
Bika: nyak, nyaki erek, tarkó, csigolyák C VII-ig, száj, garat, gége, torok, pajzsmirigy, alsó fogsor, állkapocs (a fültől lefelé), mandulák
Ikrek: váll, kulcscsont, felkar, mellkas, mellhártya, szegycsont, bordák, tüdő (felső tüdőlebeny), idegrendszer
Rák: mell, gyomor, gyomorszáj (rekesztől kétujjnyira fejeződik be a Rák, onnantól Rák és Szűz veszik át közösen a funkciókat). Ezért a máj, lép, epe, hasnyálmirigy Szűz-Rák.
Oroszlán: derékig a hátgerinc, szívtájék, szívburok, szívgödör, hát, hát izmai, rekeszizom, alkar, csukló
Szűz: emésztőszervek (főleg belek), vakbél, az összes bél a jobb csípőárokig - vékonybelek, lép, epe, hasnyálmirigy, köldök
Mérleg: deréktáji (lumbalis terület), húgycső első szakasza, hólyag, petefészek, here, csípő, vese, vesemedence
Skorpió: felszálló- leszálló vastagbél, végbél, nemi szervek, hólyag, húgyvezeték, orr
Nyilas: medencecsont, keresztcsont , csípő, felsőcomb, combcsont, ülep, visszerek
Bak: térd, térdkalács, könyök, csontok, ízületek
Vízöntő: alsó lábszár, boka, visszerek, sípcsont


A Hold áthaladása az állatövi jegyeken


Miközben a Hold a föld körül forog, körülbelül 28-29 nap alatt áthalad a zodiákus 12 jegyén. Körülbelül 2-3 napig tartózkodik egy jegyben.

Miközben áthalad egy-egy jegyen, azt "érezteti" velünk, milyen módon éljük át a lunáris szimbolikát, befolyással van a tudatalattinkra és leginkább hangulat formában érezzük hatását mindennapok szintjén.


A Hold a kos jegyében


Kiváló nap arra, hogy belekezdjünk új feladatokba, vagy megoldjuk feladatainkat. Ezen a napon jobban tudunk érvényesülni, mint máskor, sok az energiánk. Kedvező ez a nap új célok kitűzésére, vagy sportolásra. Szerelem szempontjából szenvedélyesebbek és kezdeményezőbbek vagyunk. Amikor a Hold a Kos jegyben jár, fokozódik a türelmetlenségünk, az érvényesülési vágyunk, hajlamosak vagyunk meggondolatlan, elhamarkodott lépésekre, lelkesedésünk rövidtávú, könnyen kerülhetünk vitába másokkal. Az ilyen napon gyakorolnunk kell a türelmet és a kitartást, mert a lelkesedésünk amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is szállhat.

Kedvező: fémekkel végzett munkára, szerszámkészítésre, vetésre. Kedvező vetni, metszeni. Sportolásra is jó a Kos nap, de csak óvatosan.

Kedvezőtlen: házépítésre, viták elrendezésére, hivatalos, bírósági ügyekre, pénzzel kapcsolatos dolgokra, hosszú távú szerződések megkötésére

Egészségügyi szempontból (érinti a Kos jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Aki hajlamos fejfájásra, vagy migrénre, megelőzheti azt úgy, ha a Kos napokon kerüli vagy csökkenti a kávé, édességek fogyasztását és több tiszta vizet iszik, mint máskor. A szempanaszokra ezeken a napokon jobban kifejtik hatásukat a szemcseppek, kenőcsök, gyógynövények, vagy borogatások.

Alkalmas: a fej vizsgálatára, a fejjel kapcsolatos gyógyeljárásokra.

Nem alkalmas: fejműtétre, foghúzásra


A Hold a bika jegyében


Nagyobb a biztonság iránti vágyunk, jobban keressük az élvezeteket (evés, ivás, szerelem, természet). Ilyenkor kedvező pénzügyekkel foglalkozni. Nagyobb vágyat érezhetünk a természetben kikapcsolódni, menjünk kirándulni, vagy kertészkedjünk.

Kedvező: ez a nap még a szerelemre, esküvőre, női ügyekre, házépítésre, otthonunk szépítésére, vendégek fogadására, lassan növő növények ültetésére, művészeti munkára, divattal való foglalkozásra vagy tervezésre, állatkereskedelemre, tartós dolgok vásárlására, (amit hosszú távon szeretnénk használni).

Kedvezőtlen: viták elrendezésére, gyors ügyek elintézésére, levélírásra, küldemények feladására, vizsgázásra.

Egészségügyi szempontból (érinti a Bika jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Torokfájásra- vagy gyulladásra, mandulagyulladásra, vagy rekedtségre sokkal jobb hatással van, ha ilyenkor teát (gyógyteát) iszunk, erősebb hatással vannak a gyulladás elleni gyógyszerek is.

Alkalmas: nyaki területek vizsgálatára

Nem alkalmas: a nyaki területen végzett műtétekre, füllel, alsófogsorral kapcsolatos beavatkozásokra.


A Hold az ikrek jegyében


Nyitottak vagyunk új dolgokra, megnő az érdeklődésünk és a kíváncsiságunk. Ilyenkor időzavarban lehetünk, ezért ügyeljünk arra, hogy a megbeszélt találkozóra időben odaérjünk, de legalább oda, ahova indultunk - bármi elterelheti figyelmünket. Felelőtlenül ne ígérjünk senkinek semmit. Könnyebben kötünk új ismeretséget, amikor a Hold az Ikrek jegyében jár.

Kedvező: tanulásra, vizsgákra, levélírásra, olvasásra, telefonbeszélgetésre, kapcsolatok létrehozására, előadásra, utazásra, repüléssel kapcsolatban, ügyek gyors elintézésére, üzletkötésre, szellőztetésre, autóvásárlásra

Kedvezőtlen: eljegyzésre, házasságra, ingatlan ügyekkel való foglalkozásra, hosszú lejáratú dolgokra, alkalmaztatásra, új állás keresésére vagy betöltésére, szolgálatra.

Egészségügyi szempontból (érinti az Ikrek jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Különösen a reumás fájdalmak kerülhetnek előtérbe az Ikrek napokon. Főleg a karok, vállak környékén, jobban érezzük a fájdalmat, ezért nagyon jót tesz a célirányú torna és a megfelelő kenőcsök használata. Mivel az Ikrek jegy részben érinti a tüdőket is, a légzőgyakorlatok, vagy egy séta a friss levegőn is nagyon hasznosak.

Alkalmas: tüdő, felső végtagok és idegrendszer vizsgálatára és gyógyítására. Ezeknek a területeknek a műtéteire viszont nem alkalmas.


A Hold a rák jegyében


Érzékenyebbek vagyunk, szeszélyesebb a hangulatunk, ilyenkor nagyobb az igényünk arra, hogy az időnket a családunkkal töltsük. Foglalkozhatunk a lakásunk szépítésével, takarításával, tegyük otthonunkat hangulatosabbá, vagy látogassuk meg rokonainkat.

Kedvező: tisztító kúrákra, vízi- és tengerentúli utazásokra, vagy rövid utazásokra, ezüst megmunkálására, növények öntözésére, családi összejövetelekre, ünnepségekre

Kedvezőtlen: házasságra, építkezésre, kereskedelemre, pénzügyekre, érzelmi kapcsolatok felbontására, új otthon kialakítására

Egészségügyi szempontból (érinti a Rák jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

A Rák jegy napjain érdemes könnyebb táplálékot magunkhoz venni. Ez főleg azokra az emberekre érvényes, akiknek érzékenyebb a gyomra, mája, epéje. Főleg fogyó holdkor nyártól télig jobban tisztul a szervezet.

Alkalmas: lelki terápiára, gyomor, máj, epe, lép, rekeszizom, hátcsigolyák vizsgálatára, gyógyítására


A Hold az oroszlán jegyében


Kedvező: vállalkozáshoz, ezért érdemes társaságba vagy bemutatóra menni, esetleg összejövetelt szervezni, ahol magas beosztású emberekkel ismerkedhetünk meg. Karrier szempontjából is jól alakulnak dolgaink ezen a napon. Jól tudjuk érvényesíteni tudásunkat. Idősebb emberekkel, vagy gyerekekkel való törődésre is kedvező ez a nap. Luxuskiadások napja, ha drága dolgot szeretnénk venni, tegyük ezen a napon. Mivel nagyobb az önbizalmunk, vigyázzunk arra, nehogy megbántsunk másokat.

Kedvezőtlen: vetésre, költözködésre, elhúzódó ügyek intézésére, üzleti társulásra

Egészségügyi szempontból ( érinti az Oroszlán jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Főleg azok kerüljék a nehezebb fizikai megterhelést, akiknek problémájuk van a szívükkel, vagy a gerincükkel.

Alkalmas: nagyagy, szem, szív, hátgerinc gyógyítására, de nem alkalmas ezeken a területeken műtétet, beavatkozást végeztetni


A Hold a szűz jegyében


Kitartóbbak, szorgalmasabbak vagyunk, ezért lehet akár plusz munkát is vállalni. A dolgok részletes megszervezését erre a napra hagyjuk, nagyobb a koncentráló képességünk, több türelmünk van foglalkozni kisebb részletekkel is. Érzelmi ügyeinket viszont halasszuk későbbre. Egészségünk érdekében a Szűz napokon érdemes lépéseket tenni.

Kedvező: komolyabb üzleti ügyekre, szellemi munkára, állásvállalásra, írásra, vagy tanításra, rendrakásra, iratok szortírozásra, kártevők irtására (főleg fogyó Holdkor), levelezésre, egészségügyi vizsgálatra

Kedvezőtlen: házasságra, kikapcsolódásra, vízi utakra, szerelmi kalandokra, spirituális tevékenységre

Egészségügyi szempontból ( érinti a Szűz jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Kerülni kell a zsíros, nehéz ételek fogyasztását.. Főleg a gyomrukra érzékeny embereknél előfordulhatnak emésztési problémák.

Alkalmas: hasi területek vizsgálatára, gyógítására

Nem alkalmas: hasi műtétekre


A Hold a mérleg jegyében


Romantikusabb hangulatban vagyunk, ezért érdemes elmenni szórakozni és új ismeretségeket kötni. Párkapcsolati problémáinkat ezen a napon tudjuk békésebben rendezni. Egyéb vitás helyzeteket is most meg tudjuk oldani. Művészet iránti érdeklődésünk is előtérbe kerül, nagyobb az alkotó kedvünk.

Kedvező: nehéz ügyekben való döntéshozatalra, kereskedelemre, szerelemre, házasságkötésre, barátkozásra, szórakozásra, olyan dolgokra, amelyeket siettetni akarunk, adás-vétellel való foglalkozásra, vidéki utazásokra, új lakásba költözésre

Kedvezőtlen: fém, vas, acél megmunkálásra, tűzzel való foglalkozásra, egyhangú munkára, új munkahelyre való belépésre, költözködésre, szakításra.

Egészségügyi szempontból (érinti a Mérleg jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Érzékenyebbé válhatnak a húgyutak, vesék, csípőtájék. A Mérleg napokon könnyebben felfázhatunk, melynek következtében kialakulhat hólyaghurut, vese- vesemedence gyulladás. Ajánlatos ezen a napon több folyadékot, vagy vesetisztító gyógynövény teát inni.

Alkalmas: lelki terápiára, bőr gyógyítására


A Hold a skorpió jegyében


Régi sérüléseink kerülhetnek előtérbe, amitől zárkózottabbak lehetünk, vagy ellenséges hangulatba kerülhetünk. Vigyázzunk, nehogy megsértsünk valakit, mert fokozódhat a kritikusságunk. Ezért inkább maradjunk otthon, nézzünk magunkba és gondoljuk át még egyszer a dolgokat, vagy meditáljunk. Fokozódik az érzékiségünk és a szex iránti vágyunk.

Kedvező: ez a nap operációkra, gyógyszerekkel való foglalkozásra vagy ügyekre, technikai dolgokra, fegyverhasználatra, titkos ügyek kiderítésére, növények öntözésére, vízvezeték szerelésre, csatornatisztításra, gyógynövény gyűjtésre.

De általában sok mindenre kedvezőtlen a Skorpió nap, ezért inkább ne kezdjünk nagy dolgokba.

Egészségügyi szempontból: Érdemes jobban odafigyelni a Skorpió jegy alá tartozó testrészekre, mert ilyenkor nagyon érzékenyek az ide tartozó testrészek - főleg a húgyvezeték és a vesék.


A Hold a nyilas jegyében


Nagyobb az életkedvünk és az energikusságunk, optimistán látjuk a dolgokat, csak arra vigyázzunk, hogy jó kedvünkben ne lőjünk túl a célon. A sztereotipikus dolgokból kimozdulhatunk.

Kedvező: ez a nap eljegyzésre, házasságra, jogi, peres, bírói ügyekre, új dolgok elkezdéséhez, új környezet felfedezéséhez, üzletre, eladásra, vállalkozásra, sportra, pénzügyek intézésére, költözködésre, egyházi emberekkel való kapcsolatra, hétköznapokban kedvező nagytakarításra, szellőztetésre.

Szinte mindenre jó ez a nap.

Egészségügyi szempontból (érinti a Nyilas jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

A Nyilas jegy alá tartozó testrészek fokozottabban érintettek, főleg az isiász- és visszerekre érzékeny emberek érzik meg a Hold áthaladását a Nyilas jegyén. Akinek vannak ilyen jellegű problémái, kerüljék a hosszabb túrákat, kirándulásokat ezeken a napokon. Jótékony hatásúak ilyenkor a masszázsok.

Alkalmas: csípőízület, farkcsigolyák, comb gyógyítására. A műtétek nem ajánlatosak ezeken a területeken.


A Hold a bak jegyében


Nem kell tartanunk a nagy érzelmi felindulásoktól, amikor a Hold a Bak jegyében jár. Előnyösebb, ha inkább az üzleti, jogi, dolgainkkal foglalkozunk. Ezen a napon jobban tudunk eleget tenni kötelezettségeinknek, megnő a felelősségtudatunk. Ne hagyjuk, hogy erőt vegyen rajtunk a pesszimizmus, ami ilyenkor elofőrdulhat, hanem inkább a hosszú távú terveink megvalósításával töltsük a napunkat.

Kedvező: föld megmunkálásra, komoly tanulmányokra vagy szellemi foglalkozásra, ingatlan ügyekre, házépítésrw, tradíciók, szabályok, fegyelem betartására, szerződéskötésre, alapos munka megtervezésére.

Kedvezőtlen: szerelmi, érzelmi ügyekre, viszonyokra, barátkozásra, pénzügyekre, befektetésekre, könnyedségre, vegytisztításra, lelki ügyek megbeszélésére

Egészségügyi szempontból: (érinti az izületeket, csontrendszert, a térdet)

Ajánlatos kerülni az olyan jellegű megerőltetéseket, amelyek a térdet veszik igénybe. Hatékonyak ezeken a napokon a térdborogatások és az olyan jellegű kezelések, melyek jó hatással vannak az izületekre és csontokra.

Kedvezőek ezek a napok még a körömápolásra, fogkő eltávolításra és bőrápolásra is.


A Hold a vízöntő jegyében


Új, szokatlan megoldások és tevékenységek keresésére jó a Vízöntő nap. Hajlamosabbak vagyunk lázadozni igazságunk érdekében, ezért jobb, ha időben felismerjük a helyzetet és visszafogjuk magunkat. Fontos, hogy racionálisan fontoljuk meg a dolgokat, ne idealizáljunk túl semmit.

Kedvező: hosszú lefolyású ügyekre, kreatív és új ötletek kitalálására, közlekedésre, üzletre, kövekkel, fémekkel való foglalatosságra, barátságok létrehozására.

Kedvezőtlen: karrierépítésre, flörtölésre, elkötelezettségekre

Egészségügyi szempontból (érinti a Vízöntő jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Mivel ilyenkor a lábszárra és a bokára hat legjobban a Vízöntő nap, jó hatással vannak a visszérkrémek. Kerüljük a hosszas állást és a sok járkálást.

Alkalmas: bokaízületek, idegrendszer vizsgálatára, gyógyítására, lelki terápiára


A Hold a halak jegyében


Fokozódik az érzékenység, romantika, az álmodozás. Vigyázni kell arra, hogy ne éljük bele magunkat álmainkba, vagy irreális dolgokba, mert ha "felébredünk", csalódások érnek. A hangulat ilyenkor jobban befolyásolja napunkat. Töltsük az időnket meditációval, vagy hallgassuk kedvenc zenénket.

Kedvező: ismerkedésre, békés üzletekre, hivatalos és peres ügyekre, meditációra, spirituális tevékenységre.

Kedvezőtlen: új dolgok elkezdéséhez, spekulációkra, sportra, tervezésre, alkoholfogyasztásra, ne fogyasszunk egyéb kábító hatású szereket sem, melyek megterhelik az idegrendszerünket. Zöldség, gyümölcs fogyasztása sem ajánlott a Halak napokon.

Egészségügyi szempontból (érinti a Halak jegy alá tartozó testrészeket, szerveket - ld. a "Műtétek" című fejezetben):

Jó időszak lábfürdőkre, talpmasszázsra, tyúkszem és szemölcsök kezelésére (de a tyúkszem kivágására nem alkalmas!) főleg Fogyó Holdkor! Növő Holdnál a szemölcsök kezelésénél ugyanis előfordulhat, hogy a kezelés után több fog kinőni, mint amennyi volt!

A Halak napján ügyelni kell arra is, hogy minden többszörösen hat, amit magunkhoz veszünk. Ezért kerüljük az élvezeti szereket (alkohol, nikotin, drogok). A gyógyszerek is intenzívebben hatnak, mint más napokon.

Alkalmas: láb, lábfej vizsgálatára, gyógyítására, lelki terápiára.


Hétköznapok


Ablakok, üvegek tisztítása

Legalkalmasabb Fogyó Holdnál a levegő jegyekben (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

Fapadló, parketta

Csak Fogyó Holdnál érdemes ápolni, felmosni, amikor a Hold a levegő jegyeken halad át (Ikrek, Mérleg, Vízöntő). Ha vizes jegyekben áll éppen a Hold (Halak, Rák, Skorpió) - akkor nem ajánlatos, mert a fa jobban magába szívja a nedvességet és ennek következtében rövidebb lesz az élettartama, hamarabb tönkremegy.

Festésre, lakkozásra a legkedvezőbb időszak szintén Fogyó Holdnál. Kedvezőtlenek a víz napok és az Oroszlán napok.

Mosás

Sokkal tisztábbak lesznek ruháink, ha a mosást Fogyó Holdkor a víz napokra (Halak, Rák, Skorpió) időzítjük.

Penész ellen szintén a Fogyó Holdnál érdemes felvenni a harcot.

Takarításra, szellőztetésre legkedvezőbbek a levegő napok, amikor a Hold az Ikrek, Mérleg, vagy Vízöntő jegyében van.

Makacsabb szennyeződésektől viszont legjobban a víz napokon (Halak, Rák, Skorpió) tudunk megszabadulni.

Vegytisztítás:

Értékesebb anyagokat mint pl. bőr, selyem, stb. a Fogyó Holdnál érdemes vegyileg tisztíttatni.

Ebből a szempontból kerüljük a Bak jegyet, hamarabb tönkre mehetnek értékesebb darabjaink.


Testápolás


Bőrápolás szempontjából legalkalmasabbak a Bak napok Növő Holdkor , főleg akkor, ha a bőrbe be szeretnénk juttatni tápláló anyagokat.

Pattanások kezelésére viszont a Fogyó Hold a legalkalmasabb, mert nem keletkeznek sebek.

Hajápolás: Hajvágásra legjobbak az Oroszlán és a Szűz napok . Oroszlán napokon február és augusztus között levágott haj megerősödik.

Szűz napokon levágott haj jobban megőrzi a formáját.

Víz napokon kerüljük a hajmosást ha lehet, mert Halak napján megmosott haj jobban korpa képződéséhez vezet, a Rák napon pedig nehezen kezelhető lesz a frizura.

Körömápolás: Legjobb, ha a Bak napjait használjuk ki, ekkor vágjuk le körmeinket.

Ügyeljünk azonban arra, hogy a benőtt körmöt nem ajánlatos Fogyó Holdnál levágni, mert rosszul nő vissza!

Fogyó Hold a Bak jegyében nagyon hatékony láb- és körömgombásodás kezelésére.

Szőrtelenítés: Aki tartósabb szőrtelenségre vágyik, várja ki a Fogyó Holdat a Bikában.

Ebben az időpontban végzett szőrtelenítés sokkal hatásosabb, hosszabb ideig nem nő vissza a szőr.

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére