Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Cikkek/Asztrológia/Szakmai/Híres asztrológusok

Híres asztrológusok

Klaudiosz PTOLEMAIOSZ (i.sz. 100-178)

Ptolemaiosz Igen sokoldalú tudós volt. Művelője volt az asztrológiának, csillagászatnak, matematikának. A négykötetes "Tetrabiblos" művében foglalta össze kora minden asztrológiai tudományát és tanításait.


PLACIDUS De Titis (1603-1668)

Placidus Itáliai szerzetes, akit házszámítási módszere tette ismertté. Ez a legáltalánosabban használt házrendszer az asztrológiában. A primer direkciók kiszámítása is az ő módszerével történik.


Johannes KEPLER (1572-1630)

Kepler II. Rudolf császár udvari asztrológusa volt. Ezen kívül kiváló asztronómus, filozófus, matematikus és teológus is volt.


Jean-Baptiste MORIN DE VILLEFRANCHE (1583-1656)

Villefranche Richelieu bíboros udvari asztrológusa, az orvostudományok doktora és a párisi egyetem matematika tanára volt. Főműve a 26 kötetes "Astrologica Gallica"Morint az utolsó két évezred legnagyobb asztrológusának tartjuk, mivel a lokális determináció tanával olyan szabályokat és házértékelési módszert állított fel, melyek lehetővé tették az alapos asztrológiai kifejtést.


Michel de Nostre-Dame (1503-1577)

Nostre-Dame NOSTRADAMUS középiskolai tananyaga nyelvtan, retorika és filozófia volt. Tanulmányai befejeztével beiratkozott a montpellier-i orvosi egyetemre. Értett az asztronómiához, a csillagrendszer mozgásának matematikai törvényszerűségeinek kutatásaival foglalkozott és kora asztrológiai nagymesternek tekintették. Számításaiban már annak idején tekintetbe vette Kepler törvényeit. Jóslatai a "Centuries" című művében vannak összefoglalva.


PARACELSUS (1493-1541)

Paracelsus Asztrológián kívül filozófiával, orvostudománnyal és alkímiával is foglalkozott.


William LILLY

Lilly 1602.V.11-én született és 79 éves korában halt meg)

Angol asztrológus, aki az óraasztrológia (horary) révén vált ismertté.


Friedrich SCHWICKERT (1857-1930)

Schwickert Írói neve: SZINDBAD

Osztrák-magyar fregattkapitány, a XX. század legnagyobb asztrológusa volt. Magyarországon is tanított asztrológiát. Haláláig tagja volt a düsseldorfi asztrológiai központnak. Rendkívül értékes asztrológiai munkásságot hagyott maga után. Nagy jelentőségű, hogy Morin asztrológiai szabályait és házértékelési rendszerét is ismertette könyvében.


Guido BONATTI (1230-1300)

Bonatti Az első születési korrekciós módszer feltalálója.


Dr. Valentin NAIBODA (1510-1593)

Kölni asztrológus, aki a primer direkció kiszámításához megállapította a "Naibod-kulcsot". A "Naibod-kulcs" egyenlő az állócsillagok látszólagos napi haladásával és megfelel 0°59'8,33" egyenlítői ívnek.


Felhasznált irodalom: Dubravszky László Dr. - Eörssy János Dr.: "Tradicionális asztrológia tankönyve"

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére