Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Ikrek jegyűeknek VI.20-ig 20% kedvezmény asztrológiai szolgáltatásokból! +36 30/573 6995
Cikkek/Asztrológia/Jegyek humorosan

Jegyek humorosan, avagy hogyan hódítsuk meg...

Kos

kos "Belevágunk a kockázatba anélkül, hogy előtte kipróbálnánk valamit. Spontán cselekszünk." (Fritz Perls)

"Kockázat nélkül nincs siker"


Ha meg szeretnél szerezni egy Kos jegyű szülöttet, mindenek előtt legyél őszinte. Ő maga is becsületes, nem szereti a hamisságot. Inkább intellektuális, mint érzelmi jegy, ezért érdemes intellektuális beszélgetést kezdeményezni vele.
Nem szerencsés, ha okosabb szeretnél lenni nála.

Nem tűri az irányítást, ezért nem érdemes próbálkozni uralkodni felette, vagy rákényszeríteni saját véleményedet, akaratodat. Legyél spontán.
Mondj le terveidről, úgy is minden úgy lesz, ahogyan azt a Kos akarja. Sőt, még mielőtt bármit is kitalálnál, ő már el is intézte.
Hagyd magad vezetni általa, a szervezést is bízd rá.

A Kos egy nagyon aktív ember, ezért értékeli mások aktivitását. Kísérd figyelemmel amit mond, sőt ha kifejezed érdeklődésedet azok a dolgok iránt, amelyek őt is érdeklik, akkor nyert ügyed van.
Tele van energiával, ötletekkel, nehéz vele lépést tartani. Türelmetlen, merész és magabiztos. Mindig egy lépéssel előbbre jár, mint a többiek (néha még saját maga előtt is).

A szerelemben szinte azonnal elveszti a fejét, egy percet sem veszteget. Meggondolatlanul beleugrik egy szerelmi kalandba azzal a meggyőződéssel, hogy ez az igazi szerelem, ami csak két ember között létezhet.
Amikor igazán szerelmes, már a becsületessége is megakadályozza, hogy megcsalja szerelmét.
A házasságról az a véleménye és hozzáállása, hogy az nem egy börtön és te nem vagy felügyelője, őrzője. Ezt jól vésd a fejedbe.

Semmi esetre sem mutasd ki neki, hogy unatkozol mellette.
Nagyon sok ötletesség kell ahhoz, hogy bebizonyítsd neki, hogy te vagy a legjobb nő/férfi a többihez képest. De ha mégis sikerül, biztos lehetsz benne, hogy hűséges lesz hozzád.
Tekints rá mindig forró tekintettel, akkor a másik nemnek már nincs sok esélye. Hűséges típus, úgyhogy ügyelj arra, kivel akad össze a tekinteted mellette. Az ő kapcsolatai más nőkkel ártatlanok, ezt el kell fogadni.
Nagyon valószínűtlen, hogy egyszerre két nővel legyen testi kapcsolata hacsak az ascendense nem az Ikrekben áll, vagy pl. nincs gyárilag agyon támadott Vénusza.
Abban is biztos lehetsz, hogy az irántad való vonzalmát nem tudja megjátszani.

Ha valamilyen oknál fogva szakítanátok, akkor van legnagyobb esélyed a kibékülésre, ha úgy tárgyalsz vele, mintha azelőtt nem történt volna köztetek bizalmas kapcsolat. Ilyenkor gyorsan és keményen ütni kell a vasat anélkül, hogy felhoznád a régi sérelmeket.
Éreztesd vele, hogy mindenben ő az első.
Mindig érezze, hogy övé a vezető szerep. Elutasítja még magát a gondolatot is, hogy ő bárkit is kövessen. Ha úgy alakulna, hogy vigasztalásért, lelkesítésért szaladna hozzád, rájössz, hogy a harciasság és a magabiztos külső mögött mégis ott van a kisebbrendűségi érzés. De inkább meghalna, minthogy ezt bevallaná.
Ha valaki megbántja őt, eszedbe ne jusson, hogy valaki másnak adj igazat, vagy úgy próbáld igazságosan megoldani a helyzetet, hogy azt a másik oldalról is megvizsgálod.

Azt hiszem, világosan kiderült, hogy ha biztonságra, kényelemre, vagy harmonikus együttélésre vágysz, akkor rossz ajtón kopogtatsz.


Bika

bika "Mi a boldogság? Egy kövér bankszámla, egy jó szakács és jó emésztés" (Jena-Jaques Rousseau)

"Valószínűleg túl lassú vagyok. Nemrég elütött egy autó, amit két ember tolt" (Woody Allen)

"Aki utoljára nevet, annak lassú a felfogása"


Szereti a természetes, praktikus és gyakran giccses dolgokat.
A Bika a lassúságáról híres, nehezen mozdul ki a megszokott vágányból, de ha beindul, akkor semmi sem állítja meg. Ezért ne csodálkozz azon, ha már az első randi sokáig nem jön össze.
Ne vedd zokon azt sem, ha a vicceden csak másnap nevet.

Vacsora meghíváskor semmiképp ne öltözz feltűnően és provokatívan és főképp ne rendelj drága ételeket. Spórolós típus, számíthatsz arra is, hogy a későbbiekben sem fog felesleges dolgokra pénzt kiadni. De az ennivalóra és a kényelmes berendezésre nem sajnálja a pénzt.
Az evésen kívül nagyon szereti a természetet, hívd meg kirándulni, vagy piknikezni a szabadba. Csak szólj neki időben, mert beletelik pár napjába, mire összecsomagol, bekészíti az elemózsiáját és meggyőződik arról, hogy lesz hol aludnia, ha netán több napra mennétek, vagy rátok esteledne.

Soha semmiben ne sürgesd és semmi esetre sem nyúlj a dolgaihoz, mert ez a legnagyobb gyengéje. Még mielőtt belépsz a lakásába, biztonság kedvéért kérdezd meg, hogy ráléphetsz-e a lábtörlőjére. Míg egy Szűznél ez a kérdés nem kérdés, sőt kötelező a cipőtörlés után le is venned a cipődet - a Bikánál kockázatos csak úgy rálépni az Ő lábtörlőjére. Miután az első konfliktushelyzetet sikerült elkerülnöd, a másik fontos dolog, amiről nem árt meggyőződnöd még mielőtt leülnél, kérdezd meg, hova ülhetsz, nehogy véletlenül az Ő kedvenc kényelmes fotelját vedd birtokba, mert ettől is rögtön kiakad. Ha jók a megfigyelési képességeid, magadtól is rájössz. Keresd azt a fotelt, ahol a legtöbb morzsát és zsírfoltot találod, mert akkor tuti biztos, hogy az az Ő ülőhelye.
Ezek után el lehet képzelni, mennyi szorongást okozhat egy tipikus Bika például egy tisztaságmániás Szűznek, amikor a Szűz arra döbben rá, hogy még a port sem törölheti le a Bika vázájáról. Ez már egyenesen komoly válóok is lehet.
Hogy is képzeled, amikor már gyerekkorában az óvodában a játékokra senkinek rá sem szabad nézni?
Arról nem is beszélve, amikor a Bika hazajön, amerre tart az útvonala a lakásban, fokozatosan fel lehet fedezni, mit milyen sorrendben vett le magáról. Az egyik cipője a bejárati ajtóban, a másik 2 méterrel arrébb, a táskája csak úgy ledobva a földön, és miután az első útja a konyhába terelődik, a kalapját a hűtőszekrény tetején találhatod, a kabátját a konyhaszéken, nadrágját a heverőn, míg a végén a zokniját akár a dohányzóasztalon is megtalálhatod. Mi a Szűz első reakciója? Természetesen azonnal a nyomába ered és elkezd pakolni. Mire a Bika megfordul, az összes cuccát máris a mosógépben leli és nem érti, miért ez a nagytakarítás és nagymosás, hiszen az ingjét még legalább egy hétig is hordhatta volna.

Képtelen megválni a dolgaitól. Még mielőtt kivinnéd a szemetet, biztos lehetsz benne, hogy előtte át fogja alaposan vizsgálni a kukát, hátha talál benne még valamire használható dolgot. Arról nem is beszélve, hogy meg kell győződnie arról is, hogy nem dobtál ki valamit, ami az övé.
Azon sem érdemes csodálkozni, ha a lakásában találsz egy "titokzatos" helyiséget, ahova senki sem léphet be. Nagy valószínűséggel nem a titkos szerelmeit próbálja eltitkolni előtted, hanem olyan dolgokat tárol ott hegyekben, amelyek még "majd jók lesznek valamire" és vétek lenne azokat kidobni. Ha netán távollétében mégis bemerészkedsz, biztosra veheted, hogy egy halom számodra haszontalan és használhatatlan gyűjteménnyel, kacattal találod magad szemben, amihez persze semmi áron sem érdemes hozzányúlni, vagy ne adjisten akár elmozdítani is, mert akkor a tegnapi vacsorád amit vele töltöttél, volt az utolsó. Abban semmi esetre sem bízzál, hogy nem veszi észre, ha akár egy rozsdás gombostűt is egy milliméterrel arrébb teszel. Tuti biztos, hogy másnap pont arra lesz szüksége és máris lebuktál.

Lassúságát nézve az is eltarthat nála egy darabig, mire elszánja magát arra, hogy feleségül vegyen. De ha megszeret, vagy elvesz, akkor még a szerelemes Oroszlánt vagy a szenvedélyes Skorpiót is szégyenbe hozza.
Lehet, hogy már egy éve cipel ugyanabba az olcsó étterembe és te csak vársz, mikor mozdul, vagy lép valamit. De türelem, mert ha lassan is fut neki, még egy atombomba sem téríti ki az útjából, ha már egyszer a fejébe vette, hogy te vagy az igazi.
Igaz lassú, de ha elszánja magát komoly udvarlásra, akkor akár naponta is képes virágot, vagy szerelmes verset küldeni. Nagyon romantikus tud lenni. Azért a nőért, akit szeret, bármit megtesz, csak egyet nem enged meg, hogy a nő viselje a nadrágot. De senki kedvedért karikát sem fog viselni az orrában.

Mindig ügyelj arra, hogy tele legyen a hasa és a hűtőd. Ügyelj a szép terítésre is, tálalásra. Teli hassal a legférfiasabb az összes jegy és férfi közül, kivéve ha leeszi magát, mert evés közben teli szájjal szokott beszélni. Etesd, itasd a nap minden órájában (kivéve, amikor alszik)! Már a reggelt az ágyban evéssel kezdi.
Nem árt, ha sok szakácskönyv van a polcodon, vagy az anyukája receptjeit elkéred. Nem várja el, hogy rabszolga legyél a tűzhely mellett, azért néha szívesen elvisz étterembe is.
Ha elromlik valami, jobb, ha hívsz szerelőt, vagy megjavítod magad. Megtörtént eset, amikor elromlott a tűzhely sütője (!), a feleség megkérte a Bika férjét, hogy javítsa meg, mire a férj válasza egy éven keresztül az volt, hogy "majd". Egy év eltelte után amikor végre neki is látott, de valami félresikerült, megjegyezte: "na, ezt elkapkodtam!" J
Elég komoly bajban tud lenni a Bika, amikor úgy hozza a helyzet, hogy hosszabb időre el kell utaznod. Ha nyugodt lelkiismerettel szeretnéd tölteni azt a pár napot, készítsd ki neki az egész hétre való ruháit, alsóneműit, mert még a zokniját sem fogja megtalálni távollétedben. Nem mintha nem lenne el egyféle öltözetben több napig, vagy akár évekig is, csak majd a hétvégén megnézheted az egész heti étlapját a ruháján. Még a meleg pumuklis papucsa szőrmei között is maradék szalonnadarabkákat fogsz találni. Hát, és az egy hetes zokniját nem is említeném...


Ikrek

ikrek "A férfiak nem hazudnának olyan sokat, ha a nők nem kíváncsiskodnának olyan sokat"

Az Ikrek jegy szülöttei nagyon kíváncsiak és szeretnek új dolgokat felfedezni, megismerni. Nőzni sem szoktak, csak kíváncsiságból ismerkednek.
Nagyon társasági lények, könnyen meglehet, hogy "rokon lélek" érzésed támad mellette.
Nem árt, ha már az első találkozásnál nem meséled el az egész élettörténetedet, mert második alkalommal már unatkozni fog, harmadszorra már nem is biztos, hogy eljön. Ha mindent kifecsegsz egyszerre, a következő randin lehet, hogy egyedül találod magad.
Tedd mindig kíváncsivá, legyél egy kicsit titokzatos, ezzel felkelted érdeklődését.
Többnyire inkább hagyd őt beszélni. Szereti, ha van hallgatósága.

Legjobban úgy tudsz hozzá alkalmazkodni, ha hétfőn elküldöd újságért és csütörtöknél hamarabb nem várod vissza. Soha ne várd el, hogy előre megbeszéljétek a randit, ne akaszkodj a nyakába. Hagyd menni, ha menni akar, akkor biztosan visszajön (amikor akar).
Ne lepődj meg, ha szex közben szól a rádió, az egyik kezében a tv távirányítóval kapcsolgatja a csatornákat, a másikban a mobiltelefonját szorongatja, mert a napi hírekről, vagy egy fontos beszélgetésről még ilyenkor sem akar lemaradni, miközben téged gyömöszöl. Az is szinte biztos, hogy a karóráját még ilyenkor sem veszi le és amikor "végzett" az lesz az első, hogy megnézi, hány óra van és gyorsan elszalad, mert eszébe jut, hogy aznapra még van egy-két találkozója, ahonnan már természetesen késésben van.
Ha már kellőképpen kiképezted magad és felkészültél a kiszámíthatatlanságára, van esélyed, hogy a kapcsolatotok kibírja.

Százféleképpen tud szerelmet vallani. De légy észnél, ne dőlj be minden meséjének, mert csak a szavai hatását gyakorolja rajtad. Annyira tud udvarolni, hogy közben majdnem elájulsz a boldogságtól. Úgy udvarol, ahogyan erre szinte más nem is képes, de könnyen előfordulhat, hogy másnap lemondja a randit, vagy egyszerűen elfelejt eljönni és egy hét múlva úgy bukkan fel, mintha semmi sem történt volna. Időközben téged minden bizonnyal már mindenféle gondolat és kétség gyötört, - most csak viccelt, vagy nem vesz komolyan, már nem szeret? Nincs értelme gyötrődni, de kérdezősködni sem, úgy sem kapsz elfogadható, értelmes választ. Mindent ki tud ügyesen és hihetően magyarázni.

Szinte soha sem tudod magad hova tenni mellette. Egyszer megfejthetetlen, kiszámíthatatlan, néha olyan, mintha hátat fordított volna, másnap meg annyira természetes, barátságos és nyílt, hogy egyszerűen eláll a lélegzeted.
A titok abban rejlik, hogy ne kerülj túlságosan testközelbe, ne dramatizáld túl a dolgokat és a vágyaidat sem vidd túlzásba.
Ha ezt is sikerül leküzdened, elképzelhető, hogy egy hét múlva egy társaságban, vagy könyvtárban találod magad vele és újra úgy fog viselkedni, mintha misem történt volna és újra hipnotikus állapotban fogod isteníteni, mennyire sokoldalú, értelmes és játékos.
Aztán egyszer csak hirtelen - mint égből a villámcsapás, megkéri a kezedet. Persze, az előző kellemetlenségeket azonnal elfelejted és azonnal igennel válaszolsz, még mielőtt meggondolná magát. Máris eljegyezted magad egy kiszámíthatatlan és megfejthetetlen rejtéllyel. És minden kezdődik elölről. Miközben a kiszemelt és várva várt jegyesed elment jegygyűrűket vásárolni, máris gyötör az ismerős kérdés, vajon hány nap, vagy hét múlva jelenik meg újra egy megmagyarázhatatlan magyarázattal, hogy megmagyarázza, mi minden jött neki közbe.

Ha netán romantikus típus vagy és még a harmóniát is keresed, nem kis veszély fenyeget. Számíthatsz rá, hogy holnap más lesz mint ma, ráadásul a tegnapra nem is fog válaszolni, vagy emlékezni.
Valamilyen módon biztosan meg fognak változni a nyugodt hétköznapjaid, mellette elbúcsúzhatsz a szürke hétköznapoktól.


Rák

rák "Szobám sarkaiban szellemek tanyáznak, gúnyos kaján kedvvel halkan kacarásznak. Dermesztő homályban mozdulatlan ülök, majd egy titkos ajtón hozzád menekülök" (Angela Sommer-Bodenburg)

Nagyon érzékeny és fogékony. Ha nem akarod, hogy megváltozzon rólad a véleménye, akkor az ismerkedésnél ne vesd be az általános taktikákat.
Mivel szeret másokon segíteni, kérj tőle valamilyen tanácsot, vagy tereld a beszélgetést szociális területre. Jó néven veszi, ha érdeklődsz a családja után.
Viszont ha órákon keresztül mutogatja a családi albumát és közben családi történeteket mesél azokról, akiket soha nem is ismertél, ne mutasd ki, hogy untat.

Szüksége van megértésre, gyengédségre, kényelemre és harmóniára. Lakása általában tele van párnákkal és macskákkal. De minimum egy macskát tart.
Ne várd, hogy lelki világát azonnal feltárja előtted. Később, amikor majd igazán megnyílik és rád zúdítja folyamatosan lelki problémáit megfűszerezve az éppen aktuális hangulatával, úgy is eleged lesz belőle és vissza fogod emlegetni a régi szép időket, amikor még zárkózottabb volt.

Néha évekig is eltart mire szerelmes lesz, mert fél, nehogy megégesse magát. Ha netán már csalódott is az életében, akkor pláne. Egy szakítás nála évekig sérülést okoz, míg más 1-2 hét alatt összeszedi magát. Amúgy sem felel meg neki bárki, magasak a követelményei. Amikor már megsejti, hogy van esélye nálad és hogy megszerzett, óvatossága egyik napról a másikra kitartássá válik és elszántan fog udvarolni. Innentől kezdve akár a lábtörlődön is képes éjszakázni, már nehezen szabadulsz ki ollói fogságából.

Még akkor sem kell tartanod attól, hogy hátsó szándékai lennének, amikor meg akarja mutatni a családi fotóalbumát, vagy a lepkegyűjteményét.

Az anyukáját és a kényelmes biztonságos otthonát nem fogja könnyen elhagyni.
Imádkozz és tegyél meg mindent azért, hogy jól kijöjj az édesanyjával. Tanuld el, vagy kérd el a kedvenc süti receptjét, így már biztosan legalább egy jó pontot szereztél nála.
Ha eljuttok odáig és meghív vacsorára, biztos lehetsz benne, hogy komolyan gondolja.

Ha igazán meg szeretnéd hódítani és eleged van a bújócskákból, hass az érzelmeire, célozd meg a szívét, gyomrát. Vess be mindent, ami romantikus - virág, zene, édes szavak, kényeztetés, gyertyafényes vacsora egy tónál. Oda lesz érted, ha meleg, habos fürdővízzel várod és ha a kádat körberakod égő mécsesekkel.
Ha netán eltűnne, ne ijedj meg (vagy ne örülj) idő előtt, mert valahol a víz közelében megtalálhatod. Leggyakoribb útvonala a lakásban a vízcsap - Wc és a fürdőszoba között szokott lenni, vagy a legközelebbi tónál álmodozik. De ha mégsem találnád, akkor még a hálószoba is szóba jöhet, ahol duzzog, vagy könnyeivel áztatja a párnákat.
Állandóan ugráld körül, rendszeresen etesd, esténként fektesd le - ezeket imádja, de nem biztos, hogy elismeri.

Ha 1-2 randid nem jön össze vele, arról csakis az időjárás tehet. Kiszámíthatatlanságát könnyen ki tudod számítani, ha előtte felhívod a meteorológiai tudakozót és bebizonyosodsz róla, hogy a tervezett randi idején egész nap sütni fog a nap és nem fog beborulni. Főleg áprilisban, amikor óránként változik az időjárás, szinte lehetetlen, hogy összejöjjön felhőtlenül bármilyen előre megbeszélt programotok. Még a telihold ideje is meglehetősen kockázatos.

Amikor majd egyszer arra ébredsz, hogy be akar mutatni az anyukájának, boldogan készítheted az esküvői meghívókat. Megszereztél egy hangulatos, szeszélyes társat ezer titkos álommal, akinél vigyáznod kell arra, nehogy véletlenül kidobd a régi családi fényképeit, vagy bélyeggyűjteményét és ne lépj rá a kis kedvenc macskájára.


Oroszlán

oroszlán "Az egoista egy rossz ízlésű ember, akit sokkal jobban érdekel saját maga, mint én" (Ambose Bierce)

Nagyon szeret központba lenni és szerepelni. Öntudatos, erős az egója.
Elsősorban add tudtára, hogy rendkívül felkeltette az érdeklődésedet. Éreztesd vele, hogy ő az egyetlen és a legjobb, a legimádnivalóbb, és hogy büszke vagy arra, hogy egyáltalán megjelenhetsz társaságában és hajlandó mutatkozni veled. Nagyon szereti a hízelgést és nagyon nagyvonalú tud lenni. Utálja a spórolást. Nagy előszeretettel a legdrágább dolgokra költi a pénzét. Ha az utolsó zsebpénzéből is meghívna valahová, a maradék utolsó 1-2 ezresét nagyvonalúan odaadja a pincérnek már csak azért is, hogy lásd, milyen úriemberrel van dolgod.

Ellenkező esetben, ha te udvarolnál egy Oroszlánnak, akkor első osztályú étterembe, vagy válogatott, előkelő partira hívd meg. Ne feledd bemutatni barátaidnak és adj neki lehetőséget, hogy minél többet beszélhessen saját magáról és sikereiről.
Nagyon fontos számára a megjelenés - nemcsak magára ad (márkás cuccokban szeret villogni), de a párjától is elvárja, hogy ne járkáljon mellette olcsó bolhapiacon vásárolt pólóban, vagy szakadt, rendezetlen ruhában még otthon sem.

Ha nincs jó márkájú autód, jobb, ha feladod. Talán még az kisegít a bajból, ha legalább jó márkájú taxival mész érte.
Ha egy Oroszlánt látnál kiszállni egy Trabantból, akkor az csak egy ritka példány lehet. Már mint az Oroszlán.

Nyáron a strandon, vagy uszodában legjobban arról ismered fel, ha elsőre szemügyre veszed a tűző napon sütkérező embereket, vagy azokat, akik még a szaunában is márkás napszemüveget viselnek. Leszűkítve a keresést az a tuti Oroszlán, aki egy szál fürdőnadrágban félmeztelenül büszkén csillogtatja a vastag arany nyakláncát a nyakában, vagy az arany karkötőjét a csuklóján.

Ha egy társaságban, vagy házibuliban arra leszel figyelmes, hogy valaki a kör közepén feltűnően produkálja magát és mindenki csak rá figyel és isteníti őt, az is csak egy Oroszlán lehet.
Csoportos fényképeken biztosan valahol középen találod, színházban, moziban az első sorban.
Szó szerint képes belehalni abba, ha nem érzi, hogy csodálják és istenítik őt, vagy ha valamilyen módon nem szerepelhet.
Ha felnézel rá mint a teremtés koronájára, a tenyerén fog hordozni.
Soha nem szabad elfelejteni, hogy nagy a szíve és a lelke.


Szűz

szűz "Az óvatosság és a bizalmatlanság jó dolog, csak óvatosnak és bizalmatlannak kell lenni velük szemben" (Christian Morgenstern)

Vigyázz, nagyon figyel a részletekre és az apróságokra. Értékeli, ha van érzéked a praktikus dolgok iránt.
A randevúra tökéletesen fel kell készülnöd, mert ha rendetlen, vagy feltűnő ruhában jelensz meg, netán ha még az inged is kilóg a nadrágból/szoknyából, vagy kócos a hajad, máris kevés az esélyed.
Alapvetően konzervatív és visszafogott, ezért legyél jó modorú és viselkedj előtte illedelmesen, ellenkező esetben máris elfelejtheted.

Nagyon kényes a tisztaságra és a rendre. Ha netán az otthonodba szándékozod őt meghívni és jó benyomást szeretnél kelteni, bízz meg egy takarító céget, hogy rendet rakjon. Kutyádat, macskádat add kölcsön, vagy vitesd el sétáltatni, mert egyetlen szőrszál láttán képes kifordulni az ajtón. A kedvenc szőrmókodtól képes lenne allergiás rohamot kapni, vagy jobb esetben ha nem menekül el, reggeltől estig porszívóval nyüzsögne a lakásodban.
És a pormacskákról sem feledkezz meg!
Ha viszont ő hívna meg téged a lakására, óvakodj attól, nehogy cipőben végig gyalogold a frissen felmosott és fertőtlenített padlóját!

Csak lassan, óvatosan közeledj hozzá, kikelne magából, ha rögtön lerohannád.
Szerencsés helyzetben vagy, ha tudsz bánni a pénzzel, mert a Szűz nagyon spórolós jegy. Nemcsak a saját pénzét sajnálja kiadni, hanem még a tiedet is sajnálja és beosztja.

Megelégszik azzal is, ha egyszerű helyre hívod meg. Ebéd meghívás kissé kockázatos, mert azonnal gyanús leszel neki. Rögtön azon kezd agyalni, vajon mit akarsz tőle? Az a taktika sem működik, ha soron kívül veszel neki ajándékot. Rögtön gyanakodni kezd, hogy előbb-utóbb milyen kéréssel akarsz előjönni. Nem kell ilyen felesleges köröket, vagy kiadásokat tenned. Többre fogja értékelni, ha egyenesen megmondod, mi a helyzet. Aztán majd ha neki is megéri, vagy értelmét látja, akkor biztosan számíthatsz rá.
Általában nem nagyon bőbeszédű, a szavakkal is spórol. Felesleges mondat nem jön ki száján, de ha kikéred a véleményét, akkor megtudod a nyers igazságot mindenféle csomagoló körítés nélkül. Amiről az Ikrek, vagy a Nyilas órákig vagy napokig tud beszélni, ugyanazt egy Szűz egy-két mondattal röviden, lényegre törően és tömören megválaszolja.

Abban az esetben, ha mesés romantikára vágysz, jobb, ha időben a rózsaszín felhők közül a földre szállsz. Szűz nem az a típus, aki holdfényes éjszakán szerenádot fog játszani az erkélyed alatt. A szentimentális érzelem és a könnyes szemek, hidegen hagyják. Csak akkor vesd be ezeket a praktikákat, ha meg akarnál tőle szabadulni, mert akkor biztos lehetsz benne, hogy eléri az első járatot, amivel el tud menekülni. Ne aggódj, a világ végére- azért nem fog elmenni, mert a repülőre sajnálja a pénzt.

Gondolj- és készülj fel arra, hogy olyan, mint acél és jég keveréke.
Leginkább a kapcsolat minőségére törekszik. A flörtölés, szex, nem központi témája, és a túlzott érzelmi fellobbanás sem erős oldala. Éppen ezért nincs is sok kapcsolata. Természetesen vannak érzelmei, csak azokat nem fogja óránkénti simogatással, feneked csipkelődésével, hízelgéssel, becézgetéssel kimutatni.
Ne ess tévedésbe, ha esetleg a kapcsolat elején hetente 2-3x-ri gyakorisággal "lerohan" az ágyban. Ha ez véletlenül mégis előfordulna és tartana több hónapnál keresztül, akkor lehet, hogy te vagy az a kivételes eset, aki azt hiszi, hogy megfogta az Isten lábát. Ne áltasd magad, mert a későbbiekben ezek a pillanatok ritkább menetrenddé alakulnak át.
Idővel rádöbbenhetsz arra, hogy órákig sikálja magát a fürdőkádban addig, míg nem biztos abban, hogy már elaludtál és nem fenyegeti az a veszély, hogy még ébren talál. Ennek ellenére természetesen nagyon hűségesen tud szeretni, csak másképpen mutatja ki.

Nagyon szorgalmas és gondoskodó tud lenni. Hiszen ha nem szeretne, vagy nem látná értelmét a kapcsolatnak, egyedül nézegethetnéd a gyülekező pormacskákat az ágyad alatt. Kedvenc szőrös állataidról is lemondhatsz, amikor összeadod magad egy Szűzzel. Maximum a kertben még elviseli, de lakásban szó sem lehet róla.

Nem kell tartanod attól, hogy hűtlen típus. Nagyon vigyáz a szerelmi életében is a tisztaságra. Még a megcsalás gondolatával sem játszadozik, nehogy valamilyen folt essen rajta.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a legújabban befutott divatos cuccban elcsavarhatod a fejét. Szűz férfi olyan nőkre bukik, akiknek a rendezett frizurájuk alatt értelmes agysejtek is találhatók.
Hazudni nem érdemes neki, mert soha nem fogja ringatni magát mindenféle illúziókban. Neki őszinte, tiszta kapcsolatra van szüksége.
Érzelmeivel soha nem fog látványosan elárasztani. Eléggé érdektelenül tud viselkedni még akkor is, miközben eldönti, hogy te vagy az igazi, akivel összeköti az életét. De amikor már eldöntötte, még akkor sem kell tartanod, hogy lángoló tüzétől megégeted magad, hanem érzelmeit és szeretetét leginkább megbízhatóságával tudja éreztetni.

Ha netán betegség miatt ágynak dőlnél, nem találsz jobb társat, aki ilyenkor jobban tudna veled törődni és ápolni mint egy Szűz.
Minden apró részletre odafigyel és bármire, amire szükséged van, megadja. Igaz, pénzben azért nem fogsz úszni.

Buliban, diszkóban ritkán található. Ha mégis elmenne, ne vedd zokon, ha nem kér fel táncolni, mert nem illetlenségből ilyen. Nem az a fajta, aki egy lagzi Lajcsi zenére lelkesen táncra pördül. De ha észreveszi, hogy fáznál, biztos lehetsz benne, hogy rád adja a kardigánját.

Attól sem kell tartanod, hogy esténkét szexis hálóingben rózsával a fogaid között készenlétben vágyakozva várnod kell rá. A parfümöt is nyugodtan kihagyhatod, jobban örül annak, ha a szoba naponta frissen kimosott és fertőtlenített lepedő illatától árad. Azt is jobban fogja értékelni, ha inkább egy szappan van a kezedben, vagy felfegyverkezel egy pár gumióvszerrel, nehogy elkapjon valamit.
Azért nem kell feladnod, mert ha például a sors megáldotta egy Skorpió, Bika, vagy Oroszlán ascendenssel, vagy szerencsésen álló Marssal, akkor éjszakáidat álmatlanul forróbb hangulatban fogod tölteni.


Mérleg

mérleg "Téged kerestelek és magamra találtam."

"Nagyon határozatlan vagyok. Bár ebben sem vagyok egészen biztos"


Nagyon jó ízlése van, szereti az eleganciát. Szintén szereti a jó ízlésű embereket és az udvarias viselkedést.
Nem árt, ha van a szekrényedben legalább egy tartalék öltönyöd/kosztümöd, mert rosszul érezné magát melletted, ha nem az alkalomhoz illően öltöznél.
Szereti, ha csodálják. Mindenkinek szeret tetszeni. Még a szemetet sem viszi ki anélkül, hogy előtte ne nézzen a tükörbe, vagy ne ellenőrizze a sminkjét.

Az ismerkedésnél jól teszed, ha nem az elcsépelt frázisokkal próbálkozol, mert ezzel nem jutsz nála előbbre, sőt utálja az ilyen fajta közeledést.
Egy Mérleggel soha ne legyél vulgáris és nyers. A veszekedést is kerüld, amennyire csak tudod.
Kedveli a drágább dolgokat és a helyeket is, de azért nem annyira, mint az Oroszlán. Így ha kedvében szeretnél járni, vidd el egy átlagosnál előkelőbb étterembe vagy társaságba. Értékelni fogja azt is, ha intellektuális beállítottságú vagy.
Ne legyél túl rámenős, mert ha rögtön rávetnéd magad, nem biztos, hogy legközelebb is látni fogod. Örül egy kis virágnak is, vagy gyertyafényes vacsorának, kérd fel táncolni, mindezt romantikus körülmények között és máris elcsábítottad.

Elég könnyen kibillen az egyensúlyából. Ne ess kétségbe és ne vedd komolyan, ha kibillent állapotában ki szeretne ugrani az ablakon, esetleg öngyilkossággal fenyegetőzne. Elég, ha megemlíted neki, hogyan nézne ki kiterítve a betonon, abban a pillanatban lemond a szándékáról. Mert ugye hullaként is szépen szeretne mutatni.

Egy férfi Mérleget nem olyan egyszerű behálózni, de ha sikerül, akkor nehezen lehet a hálójából kigabalyodni. Minden eszközzel megpróbál rábeszélni, hogy maradj.

Az udvarlásnál, vagy úgy általában az a helyzet, hogy nem kell a Mérlegtől azonnal elájulni, amikor rád mosolyog. Kedves, bájos mosolyának nehéz ellenállni. Éppen ezért szinte bárkit el tud csábítani még akkor is, ha éppen nem ez volt a szándéka. Ez veleszületett adottság, talán mosolyogva is jön a világra. Igaz, szeret flörtölgetni, de általában ok nélkül is mosolyog. Ebből kifolyólag sok félreértéses helyzetbe kerül, mert sokan összekeveredik a kedvességét a szerelemmel. Ennek következtében - amikor a Mérleg arcán kivillan a két kis gödör, egyre jobban nő a rajongó tábora, mert mindenki azt hiszi, szerelemről van szó.
A neheze csak ezután jön, mert ha mégis beleszeret valakibe és megszerezte a kiszemelt kedvesét, bizonytalanságba esik és hirtelen nem tud vele mit kezdeni. Most használja ki a lehetőséget, vagy inkább máskor? Vagy házasságot kössön?, Esetleg mindkettőt? Vagy jobb, ha inkább nem csinál semmit? Néha még azt sem tudja eldönteni, hogy döntsön-e egyáltalán. Abban a pillanatban gondban van, amikor döntenie kell két dolog között. Ha mégsem dönt, akkor rájön, hogy ez is egy döntés, hogy nem döntött és máris nagyobb gondban van, mert a nem döntéssel abba a helyzetbe hozta magát, hogy 2 döntés helyett 3 közül kell döntenie. Sajnos a döntésképtelenség miatt, vagy a nem döntés miatt csak sodródik.

Ígéreteit sem kell mindig nagyon komolyan venni, mert ha közbe jön neki valami, vagy meggondolja magát, nem fogja merni bevallani, nehogy megbántson. Így könnyen abba a helyzetbe kerül, hogy egy csomó női, vagy férfi szív epekedik utána, akiktől majd nem tud megszabadulni és közben még mindig nő a rajongó tábora. Képtelen nemet mondani, mert azt is úgy éli meg, mintha igazságtalan lenne a másikkal.
Egy nem működő kapcsolatból sem képes könnyen kiszállni, mert nem akar fájdalmat okozni a párjának. Közben gyakran nem is veszi tudomásul, hogy döntésképtelenségével és egy helyben toporgásával sokkal több fájdalmat tud okozni.

Elüldözni csak veszekedéssel lehet, vagy ha megsemmisíted a sminkkészletét. Az is hatásos lehet, ha az összes tükörtől a lakásban megszabadulsz és kritizálod az öltözködési stílusát, vagy átfested a falakat sötét zöldre, a függönyt kicseréled lilára és rikító narancsszínű ülőgarnitúrát veszel a nappaliba. Még egy rock zene hallgatás is elég hatásos módszer lehet, de ez nem hosszú távú megoldás, mert ugye azt ki lehet kapcsolni. A rendetlenséget sem bírja. Legalábbis látszatra rend van, csak ne nyisd ki a szekrényét, mert lehet, hogy rád borul egy csomó hirtelen begyömöszölt ruhája. Mert persze annak nyoma marad, ha reggelente legalább 4x átöltözik, mielőtt elindul dolgozni és arra már nem jut ideje, hogy szépen visszapakoljon. Utolsó percig az elindulás előtt képes divatbemutatót tartani a tükör előtt azzal a címszóval, mit vegyen fel. Nem könnyű feladat, mert ha arra a hétre rózsaszínre lakkozta ki a körmét, az alsóneműtől kezdve a felső ruházaton keresztül a sminknek is harmonizálnia kell színekben ahhoz, hogy egész nap egyensúlyban érezze magát.
Az szóba sem jöhet, hogy a zoknidat a zuhany karfáján lógasd, de az már végképp nem, hogy fokhagyma levest főzzél fasírttal és hagymás krumplival, mert azonnal elkezd szaladgálni a lakásban rózsaillatú légfrissítővel.

Ha nem akarsz egy Mérleget elüldözni magadtól, akkor csak csendben kiabálj vele és soha ne hozd szóba, hogy valamiben rosszul döntött.
Ami a szórakozást illeti, ne cipeld túlzsúfolt, hangos helyre, mert a nagy hangzavartól is felborul az egyensúlya. Azon sem lepődj meg, ha egy romantikus mozifilm nézés közben szó nélkül kisétál. Nem azért teszi, mert elhagyott, vagy unja a filmet, hanem erőt vett rajta a klausztrofóbia, ami gyakori betegsége a Mérlegeknek. Éppen ezért a jegyvásárlásnál legyél előretekintő és a jegyet olyan sor szélére kérd, ami legközelebb van a kijárati ajtóhoz.

Még mielőtt megkérnéd egy Mérleg nő kezét és nem akarod, hogy váratlan meglepetés érjen, ajánlom, hogy tölts vele legalább 1 éjszakát. Ugyanis csak reggel van esélyed arra, hogy meglásd valódi arcát és rájöjj, mi rejtőzött este a sok krémréteg és púder alatt. Lehet, hogy rájössz, hogy csak a sminkjébe lettél szerelmes. De ha még ekkor is szépnek találod, vegyél neki gyakran szexis csipkés alsóneműt és máris elcsábítottad.


Skorpió

skorpió "Nemcsak mások, hanem önmagunk számára is rejtélyesnek kell maradnunk" (Kierkegaard)

"Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket"


A legtitokzatosabb és legvonzóbb jegy az összes közül. Hihetetlen kisugárzása és hipnotikus tekintete van. Még ha esetleg nem is jóképű, akkor is olyan a vonzereje, mint egy mágnesé. Nehéz is őt megszerezni.

Egy Skorpió alapvetően nagyon komoly és az életet is komolyan veszi. De őt is komolyan kell venni, mellette nincs mellébeszélés! Soha ne hazudj neki! Úgy is rögtön észreveszi, ha valami nem stimmel, miközben te nem veszed észre, hogy ő észrevette. Ha csak egyszer meg mered próbálni, soha többé nincs visszaút.

Született okkultista, nagyon erős az intuíciója és mindenhez nagyon jó orra van.
Nagyon fontos, hogy mindig tisztelve érezze magát.

Akármilyen hihetetlen, a Skorpiók romantikusak.
Ha meg szeretnéd őt szerezni, mindig hallgasd meg nagy érdeklődéssel. Az is nagyon imponál neki, ha csodálod képességeit. De vigyázz, mert ha nem vagy igazán őszinte, azt is rögtön átlátja. És ami még fontos, soha ne ellenkezz vele!
Ha viszont önmagától megdicsér, azt nagyon becsüld meg, mert olyankor komolyan gondolja és ezt nem fogja gyakran tenni.
Kérj tőle tanácsot, mert mindig jól látja a dolgokat, ráadásul nagyon értékeli, ha neked számít a véleménye. De mondjuk az új ruhádról, vagy a frizurádról, azért jól gondold meg mielőtt kikérnéd a véleményét, főleg ha nem vagy eléggé felkészülve a válaszra, mert a kegyetlen igazságot fogod hallani. Megkérdezted? Válaszolt!

A lelke mélyén nagyon hűséges, így ha véletlenül azon kapod rajta, hogy a szemét más nőszemélyeken legelteti, nyugodt lehetsz, mert csak a hipnotikus képességeit gyakorolja rajtuk. Igaz, nagyon sok nő számára vonzó tud lenni, de ne felejtsd, hogy nincs egy másik olyan jegy, aki annyira erős és ellen tud állni a flörtölésnek és kísértésnek, ha nem akar, mint egy Skorpió.

Akkor is örökre lemondhatsz róla, ha megpróbálod őt irányítani.

Nagyon intelligens. Szenvedélyességével, magnetikus kisugárzásával, hipnotikus tekintetével és eszével annyira levesz a lábadról és elvarázsol, mint egy profi mágus.

Nagyon érdekes megfigyelni, hogyan viseli a nehéz sorshelyzeteket. Míg más mérgelődik, összeomlik, vagy belehal, a Skorpió nem hátrál meg, sőt homlokegyenest szembeszáll a helyzettel. Nem sajnáltatja magát és nem is pazarolja az energiáit irigységre. Legnagyobb problémák esetén mozdulatlan arckifejezéssel a legerősebb tud maradni, miközben mások hullanak körülötte.
Egyáltalán nem bosszúálló, mint ahogy azt sokan hiszik, de csak addig vagy biztonságban, míg meg nem sérted. És nehogy azt hidd, hogy megúsztad, amikor megkönnyebbülten azt látod, hogy nem látod rajta, hogy megbántottad. Soha nem fog azonnal veszekedni, vagy pofonnal reagálni. Sem a keze, sem a szája nem jár el olyan könnyen. Elég, ha meg sem szólal - az is jobban fog fájni, mint egy pofon, ebban biztos lehetsz. Szépen csendben elraktározza sérelmeit és majd akkor, amikor te már rég elfelejtetted az esetet, eszedbe fog jutni, hogy mikor mivel bántottad meg, mert mondjuk olyan 6 év múlva megfelelő pillanatban visszavág olyan csípős megjegyzéssel, hogy belehalsz. A Skorpiókkal vagy csak őszintén és tisztességesen bánj és viselkedj, vagy inkább kerüld őket, ahogy csak tudod. Náluk sem középút, sem visszaút nem létezik. Ezt sosem felejtsd el!

Amúgy a leghűségesebb barátokat köztük találod, mindig lehet rájuk számítani, senkit nem hagynak cserben.

Szinte kérdezés nélkül képes kifaggatni és megtudni a legrejtélyesebb, legféltettebb titkaidat. Elég, ha csak szótlanul rád néz hipnotikus szemeivel, minden titkodat kitálalsz neki anélkül, hogy észrevennéd.
Ő viszont mindig egy örök titok és megfejthetetlen rejtvény marad számodra, nem adja ki magát. Nincs az a kényszerpad, hogy ki tudd vallatni, ha ő nem akarja. Még 20 év múlva is rádöbbensz arra, hogy egy megfejthetetlen rejtéllyel élsz. Arra nagyon tud vigyázni, hogy senki sem ismerje ki, még akkor is, ha veled élte le az életét.

Ne lepődj meg azon sem, ha mondjuk éjszaka bandukolsz valahonnan hazafelé és szembe veled egy napszemüveges alak közeledik. Semmi ok aggodalomra, nem egy maffiozóval, hanem egy Skorpióval futottál össze, aki még ilyenkor sem engedi meg magának, hogy a tekintete bármit is eláruljon róla. Elvétve előfordulhat, hogy Oroszlán is lehet, akivel összefutottál, de ő nem titkolózási szándékból visel az éjszaka közepén napszemüveget, hanem épp ellenkezőleg, - feltűnési okokból, mert valószínűleg aznap vett valami baromi drága márkás napszemüveget és nehezen viselné, ha erről az eseményről bárki is lemaradhatna.


Nyilas

nyilas "Ha alacsony célokkal is megelégszel, az igazság útjáról letérsz"

Nyitott, őszinte és (néha nagyon) kommunikatív.
Szereti a természetet, az utazást és az állatokat, ezért örömet tudsz neki szerezni, ha egy kirándulásra, túrára hívod, vagy az állatkertbe. De például a barlangot ne vedd terveidbe, mert a zárt helyektől rosszul van. Térre és levegőre van szüksége, ahol élvezheti a szabadságot.
De ha van legalább egy kutyád, vagy lovad, akkor már sokkal több esélyed van, hogy közelébe férkőzz.

Mindig legyél őszinte, eredeti és természetes, nem bírja a képmutatást. Jó humorérzékeddel már le tudod venni a lábáról.
Drága ajándékokkal, vagy luxus étteremmel nem biztos, hogy el fogod őt csábítani, nem a dolgok értékére fekteti a hangsúlyt.

Peched van, ha véletlenül Ikrek jegyében születtél főleg abban az esetben, ha a kedves Nyilas kiszemeltednek még a Merkúrja is a Nyilasban áll. Ebben az esetben nemcsak az esze, hanem a nyelve is magas fordulatokon pörög. Az nem kétség, hogy egész nap reggeltől estig rengeteg információhoz fogsz jutni, de megszólalni mellette felér egy igazi művészettel. Egész nap be nem áll a szája. Nem kis erőfeszítésedbe fog kerülni, hogy kilesd azt a ritka pillanatot, amikor 1-1 mondata között levegőt vesz, hátha szóhoz juthatsz egy kicsit. De addigra valószínűleg úgy is elfelejted, mit akartál mondani 2 órával ezelőtt. Az agysejtjeidet is jól meg fogja mozgatni, mert nem kis dolog több szálon követni történeteit. Belekezd egy történetbe, ami mondjuk véletlenül téged is érdekel, de közben legalább 6 szálon futtatja gondolataid, különböző és teljesen össze nem függő témákkal és történetekkel, mire szerencsés esetben estére vissza tér az eredeti témához. Közben ne is álmodozz arról, hogy a többi 6 szálon futó történeteit is be fogja fejezni, mire a lényegre visszatér.
Mondanivalójának kb. 1-ét érdemes komolyan venni, vagy elhinni, főleg ha gyárilag támadott a Merkúrja. Így nem éled bele magad nagy reményekbe, tervekbe és csalódni sem fogsz nagyot.
Általában nem hazudós, csak nagyokat szeret mondani, bolhából elefántot csinál. Azért is beszél sokat, hogy gyönyörködhessen a saját hangjában. A nagy szavak mögött gyakran kevés az igazi tartalom. Könnyen és gyorsan belelkesedik, óriási tervekkel, ötletekkel jön elő.
Az ötletei és az óriási lelkesedése gyakran csak az ötlet szintjén maradnak, mert abban a pillanatban, amikor a gyakorlatban kiderül hogy közben ezt-azt el is kell intézni vagy utánajárni, netán még más apró részletekkel is kell szöszmötölni, inkább kitalál egy újabb nagyszerű ötletet. Ő csak a végcélt látja, az apróságokat neked kell elintézned, mert a közbeeső dolgokat ilyenkor nem látja át, eszébe sem jutnak.
Így ha pl. arról lenne szó, hogy összeházasodtok és olyan ötletekkel jön eléd nyolcféleképpen, hogy a hegyekben fogtok nagy boldogságban lakni friss levegőn egy tágas, kényelmes tetőteres házban, egy lóistállóval a kert hátsó részén, sokat fogtok túrázni, miközben a kutyáitokat is viszitek magatokkal, stb., vedd nagy tartalékkal, ha nem akarsz csalódni.
A nehézségek már ott kezdődnek, hogy az esküvői meghívókat, a vendéglistát, a vacsorához szükséges fűszerektől kezdve az utolsó kiskanálig mindent neked kell intézned, ha szeretnéd magad oltár előtt látni. És a magashegyi levegős, tágas ház helyett (kutyástól, macskástól, beleértve a lovakat is) örülhetsz, ha meg tudtok húzódni egy 10 emeletes panel ház legfelső emeletén másfélszobás lakásban. A friss hegyi levegő helyett kinyitva az ablakot szívhatod az autók kipufogó füstjét, és még annak is örülhetsz, ha a túra helyett a napi mozgásodat kielégíti a lépcsőkön való mászkálás, amikor elromlik a lift. A lovakról ebben a helyzetben szinte biztos, hogy lemondhattok, de az is szinte biztos, hogy helyettük megalapozhatod a csárdás alapfokú lépéseit, miközben a csótányokat taposod. Talán a kutya tartás az, ami még megvalósítható a nagy tervekből. Ne keseredj el, nem hazudott a Nyilas és nem is akart becsapni, amikor mindezt ígérte, csak ötletei során nem jutott eszébe minden reális részlet.

Ami a szívén, az a száján. Annyira őszinte, mint egy öt éves gyerek. Gyakran előfordul, hogy mondjuk egy társaságban hangosan megdicsér, hogy még mindig milyen csinos, elbűvölő szexis és fiatalos vagy 48 éves korod ellenére és milyen előnyös az az apró mintás fekete ruha rajtad, legalább slankítja az alakodat és az úszógumid sem látszik annyira, amit felszedtél azóta, amióta nem találkoztatok. Közben észre sem veszi, hogy teljesen lerombolta a lelkivilágodat és azt sem, hogy az első szavaitól fülig kitágult mosolyod hirtelen a padló alá süllyedt.

Szűz halálos gyomorgörcsöt kaphat mellette már az első ebéd során, mert a Nyilas tipikus ismertetője, hogy simán, akár cipőstől is bárhol felteszi a lábát az asztalra, még a munkahelyén is.

Ne ess kétségbe, ha előre bepakolt bőröndöt találsz a szekrénye tetején. Nem biztos, hogy téged szándékozik elhagyni, hacsak nem tettél rossz fát a tűzre. Soha nem tudni, mikor támad kedve egy világkörútra, vagy hirtelen el kell utaznia.


Bak

bak "Elaludtam és azt álmodtam, hogy az élet öröm. Felébredtem és azt láttam, hogy az élet kötelesség. Cselekedtem és látom, hogy a kötelesség öröm" (Tagore)

Becsvágyó és dolgos. Büszke a munkahelyi eredményeire és sikereire. Nem kedveli a túlzott hízelgést, ráadásul észreveszi, ha nem gondolod komolyan.
Intellektuális beállítottságú. Beszélgetés közben tartsd magad a saját véleményedhez, ne a másik véleménye mellett. Ne próbáld jobbnak mutatni magad, mint amilyen vagy, azt rögtön felismeri. Azt is szereti, ha hagyod magad általa felvilágosítani.
Mindig tudja, mi történik a világban, kedveli a komoly beszélgetéseket. Ezért előnyös, ha te is tájékozott vagy és tudsz vele miről társalogni. Ha nem tudod követni példáját, nem fog veled sok időt vesztegetni.

A családjára eléggé érzékeny, ezért tartsd tiszteletben családját. Azt nagyon értékeli, ha jól kijössz és megérteted magad családtagjaival még akkor is, ha annyira kívánod a társaságukat, mint egy kaktusz tüskéit a hátadra.

Nem az a típus, aki keresi a szórakozást, de ha mégis megfordul egy társaságban, abban biztos lehetsz, hogy nem ő lesz a táncparkett ördöge és nem ő fog a táncparkett közepén lambadázni azért, hogy felfigyeljenek tehetségére és laza csípőmozgására. Inkább valahol a háttérben figyeli maga körül az embereket és az eseményeket, vagy inkább egy csapat nyakkendős üzletemberrel lesz körülvéve, mint bombázó csajokkal.

Ritkán ugrik bele olyan üzleti vállalkozásba, hogy ne legyen rá eléggé felkészülve, vagy ne legyen hozzá a megfelelő anyagi háttere. Ugyanígy a házasságba sem ugrik bele fejetlenül, ha nincs rá felkészülve érzelmileg, vagy nem tudja biztosítani a megélhetést. Állandóan ott jár a fejében, hogy egyszer eljön az időskor.

A nagy evészet nem játszik túl nagy szerepet az életében, fontosabb neki, hogy az étkezés egészséges és olcsó legyen.

Általában magas kort él meg, ami a hihetetlen kitartásának és túlélési képességeinek tudható be.

A romantikázást jobb ha elfelejted, mivel Bak inkább értelmi beállítottságú, mint érzelmi. Nála mindig a munka és a kötelesség az első, utána jöhet a randevú, vagy a szórakozás. Nem is könnyű vele összehozni egy randevút, mert biztos lehetsz abban, ha közbe jön neki valamilyen munka, vagy kötelesség, azt fogja részesíteni előnyben.
Ne is várd el tőle, hogy egy szép nyári éjszakán mezítláb egy tó partján csodálni fogja veled a naplementét.
A szexnek nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy egyáltalán időt szakítson rá kötelességei miatt. Ha már végre szakított rád egy kis időt és teljesítette "házassági kötelességét", fel lehetsz rá készülve, hogy mire magadhoz térsz, ő már újra az íróasztala mellett ül és irogatja a jövő heti számláit, vagy tervezi a holnapi munkarendjét - mindezt természetesen egy 20 wattos éjjeli lámpa-, vagy gyertyafény mellett.
Már a nászéjszakán a villanyt nem romantikus okokból kapcsolja ki, hanem spórolás miatt.

Általában később szerelmes, mint a férfiak többsége. Ritka az a példány, aki hamarabb nősülne, még mielőtt komoly eredményeket érne el a hivatásában. Még mielőtt lekötné veled az életét, alaposan körülnéz, válogat. Nem mindegy neki, hogyan jelensz meg vele üzleti partnerei előtt, ezért elsősorban elegánsan és társasághoz illően kell öltözködnöd. De ennyivel nem elégszik meg, mert azt is elvárja, hogy megfelelő intelligenciával is rendelkezz és viselkedj rendesen. Olyan nőt választ, aki jó anya, törődik a háztartással és tiszteli a családját. Az nem baj, ha szép vagy, de ezt csak utoljára fogja észrevenni, vagy figyelembe venni, mint ahogy azt is, hogy esetleg görbe, vagy szőrös a lábad.

Első ránézésre olyan mint egy jégkirály(nő), akinek nincsenek érzelmei. De nyugodt lehetsz, mert a konzervatív viselkedése mögött ott lobog a tűz. Nagyon szüksége van arra, hogy hallja, milyen tehetséges, ügyes, szép és kívánatos. De ezeket a szükségleteit nem mutatja ki. Úgy tud reagálni hízelgésedre miközben élvezi, hogy olyan érzésed támad mellette, mintha egy kőkorszaki szobornak, vagy múmiának udvarolnál. Semmi lágyság, finomság, vagy érzelemi kimutatás. Valószínűleg rögtön el is határozod, hogy többször nem fogsz kockáztatni ilyen érzelmes megközelítést. Egyszerűen nem tud mit kezdeni azzal, ha valaki nyíltan csodálja őt, legfeljebb elhárítja egy ironikus viccel. Minimum ebből már tudod, hogy hatással voltál rá. Vagy majd ha legközelebb gyenge pillanatodban mégis újra megpróbálkoznál, figyeld meg a fülcimpáit, ahogyan elpirulnak. Ez egy biztos jel, hogy nem volt hatástalan a próbálkozásod és hatottál a mélyen elásott érzelmeire.
Neki nagyon fontos, hogy bármilyen helyzetben férfinak látszódjon. A férfi, az férfi! és nem hagyja, hogy az érzelem felülkerekedjen az értelemnek.
A könnyekről nem is beszélve. Ha véletlenül mégis előfordulna, hogy majdnem el akarná sírni magát, legyen az Bak férfi, vagy nő, akkor biztosan kiszalad a konyhába hagymát vágni, hogy leplezze vele a könnyeit. Vagy inkább megfullad, de a könnyeit akkor sem adja ki napvilágnak.
Még az öltözködésén is látszik, mennyire zárt és védi magát, nehogy adjon valamilyen esélyt a megközelítésnek. Általában nyakig begombolt ingben, blúzban jár és többnyire szűk, fekete öltözékben.
Viszont amit megígér, abban megbízhatsz.

Miután a családja is kellőképpen leellenőrzött, és biztosítva van az egzisztenciája, jöhet a házasság. Jól jegyezd meg, vagy vedd fel diktafonra mit mondott az eljegyzésénél, mert később hiába fogsz arra várni, hogy megismételje, hogy szeret. Egyszer már megmondta mit érez irántad és azt akkor komolyan és egész életre úgy is gondolta!
Ezt tudnod kell, sőt büszke lehetsz rá, hogy egyáltalán kaptál tőle olyan lehetőséget, hogy az ő gyerekeit nevelhesd és portalanítsd a kitüntetéseit. De meglehet, hogy azt is megkérdezi: "csak nem Rómeóra vágysz"?


Vízöntő

vízöntő "Nem az a szabadság, ha azt teheted, amit akarsz, hanem az, ha nem kell tenned, amit nem akarsz" (J.-J.Rousseau)

Társasági lény, legjobban az emberek között érzi jól magát. Általában jól tájékozott, ezért ha nem vagy intellektuális beállítottságú, nem biztos, hogy sokáig működni fog a dolog.
Szereti az extrém helyzeteket és embereket, ezért annál jobb, ha minél szokatlanabb, vagy minél lehetetlenebb helyre hívod.
Lényeg, hogy ami számodra legnagyobb őrültségnek, vagy abnormális dolognak látszik, az a Vízöntőnek pont jó lesz.

Legjobb, ha spontán, váratlanul hívod meg randizni, mert az előre megbeszélt találkozó neki már túl nagy kötöttséget jelent, a kötetlen ígéretek híve. Ezt a kérdést nyitva hagyja, maximum annyit megígér, hogy majd keresni fog, vagy hamarosan találkozunk, stb. Semmi kétség, előbb-utóbb biztosan keresni fog. Leginkább arra számíthatsz, hogy bármikor, akár leglehetetlenebb időpontban, helyen, vagy helyzetben egyszer csak keresni fog, vagy megjelenik. Képes akár éjjel 11-kor is felhívni, hogy ha éppen most van kedved és időd, egy óra múlva összefuthatnátok. Abban viszont biztos lehetsz, ha egyszer megígéri, hogy bizonyos időben találkozik veled, akkor percre pontosan ott lesz. Még az órádat is hozzá igazíthatod. Megbízhatóan megjelenik, még akkor is, ha útközben valaki elrabolja, mert a Vízöntőkkel ilyesmi gyakran előfordul. De legrosszabb esetben ha mégis eltérítenék, biztos lehetsz benne, hogy becsületből képes oda menni a találkozó helyszínére még akkor is, ha 4 órával később ér oda és közben sejti, hogy csak a hűlt helyedet találja. Aztán másnap, vagy pár hét múlva felhív és elmeséli neked, hogy tudta, te már nem leszel ott, de ő legalább a randitok helyének megadta a tiszteletét. Sőt el is meséli, hogy az utca másik oldalán felsegített egy hajléktalant a földről, akit te is láthattál ott, miközben reménykedve várakoztál.

Ő a második olyan jegy az Ikrek után, akitől nem érdemes számonkérni, mikor merre járt, hova megy és mikor ér haza. Elég, ha 1x-2x megpróbálkozol vele, szerencsés esetben legközelebb lehet, hogy csak két év múlva látod újra, vagy soha.

Házasságra főleg fiatal korában nem tudod könnyen rászedni. A gyermekvállalást is nagyon jól megfontolja, mert tudja, hogy a gyereket bármikor nem teheti félre egy szekrénybe mint egy játszóbabát.
Tűzhelyhez, vagy az ágy lábához odabilincselni hiábavaló próbálkozás. Megfőz, nem arról van szó, de utána a saját útját szereti járni.

Boldog kapcsolatot csak akkor tudsz vele kialakítani, ha "hosszú pórázon tartod" és nem érzi magát akadályozva és veszélyeztetve függetlenségében. Hagynod kell, hogy mindenféle őrült dolgok iránti érdeklődését szabadon űzhesse és hogy felsorolhatatlan létszámú barátaival bármikor tudjon találkozni, amikor csak kedve tartja.

Féltékenykedésre semmi okod, mert nagyon hűséges társ és barát. Soha nem fogod rajta kapni azon, hogy a zsebeidben turkál, vagy a kabátodon keresi a szőke hajszálakat. A mobilodat is nyugodtan otthon felejtheted. Eszébe sem jut, hogy átolvassa sms-eidet vagy hogy a címjegyzéked alapján nyomozgasson ismerőseid után. Ilyenekre nem vesztegeti az idejét, hiszen annyi jó és különleges barátja van, akikkel jól elcseveg és amúgy is talál egy csomó érdekesnél érdekesebb elfoglaltságot. Ok nélkül soha nem fog gyanúsítani, vagy faggatni. Csak akkor fogja tudomásul venni, hogy van valakid, ha tetten ér a hálószobában, vagy ha elmondod neki. De még akkor sem biztos, hogy komolyan fogja venni. Ebben az esetben is inkább csalódottságot fogsz rajta észlelni, mint haragot, de nem fog féltékenységi jelenetet rendezni, vagy csészealjakat dobálni a fejedhez. Inkább fogja magát és elmegy.

Feléleszteni benne újra a lángot már nem lesz sok esélyed, mert ha egyszer kihűlt, nehéz őt visszaszerezni. Tőle simán kitelik, hogy a továbbiakban barátként folytathatjátok a kapcsolatot, mert neki ez természetes. Hajlamos a régi szerelmeivel, vagy házastársaival a későbbiekben is baráti viszonyban maradni, mintha misem történt volna.

Leggyorsabban féltékenykedéssel, előítéletekkel, kritikával tudsz tőle megszabadulni. Már attól is megfullad, ha naponta 6x rátelefonálsz, mert csak szeretnéd hallani a hangját és hiányzik neked. Úgy is tudja, hogy szereted, nem kell annyira "ráakaszkodni".
Akkor is halálbiztosan lerázod, ha a saját napirendedhez akarod őt igazítani. A kedvedért, vagy a szokásaid miatt nem fog veled szeretkezni minden szerdánként este 8 óra 30 perckor.

Egy Vízöntő valamilyen módon, de leginkább szinte mindenben legjobban különbözik az összes többi jegytől. Nincs olyan Vízöntő, aki valamivel ne hívná fel magára a figyelmet. Nem kell rögtön fantáziálnod, ha a villamoson, vagy az utcán földön kívülinek látszó különleges alak jön veled szembe. Ennek, ha úgy vesszük elég kicsi az esélye, viszont annál biztosabb lehetsz abban, hogy ez a különleges figura csak Vízöntő lehet.
Tipikus Vízöntő(nő) öltözködési stílusa nagyon változatos, extrém és egyedi. Néha titokzatos, néha feltűnő, gyakran a legújabb divat szerint öltözködik, néha pont azt nem követi, de ha őszinte szeretnék lenni, mások számára néha inkább megbotránkoztató a megjelenése, mint különleges. Ne számíts rá, ha bárhová is viszed, hogy alkalomhoz illően fog öltözni, hacsak nincs megáldva legalább egy Mérleg, vagy Szűz ascendenssel, ami valamelyest finomít rajta - időként. Szóval, ha bárhol megjelensz vele, nem úszod meg feltűnéskeltés nélkül. Figyeld meg, hogy egy percre lefagy a levegő a teremben és mindenki szeme fennakad a Vízöntőd megjelenésén. Bárhol jártok, ki fog lógni a sorból, az biztos. Többfajta divatstílust különböző korokból is képes magára venni egyszerre - a legdivatosabbtól visszamenőleg egészen a dédnagyanyja által örökölt hajhálóig. Az sem kizárt, ha például este farsangi bálra készülődik, és már napközben a munkahelyen vagy a közértben megjelenik egy holdjáró cipőben, rombusz mintázatú színes harisnyanadrágban, ezüstmetál színű kombi dresszben, zsebkendőnyi miniszoknyában, ami alól kilóg a nagymamájától örökölt kombiné csipkéje.
De ismertem olyan férfi Vízöntőt is, aki terepszínűre festette a haját. Teljes biztonsággal fel lehet tételezni, hogy nem abból a megfontolásból tette, hogy beleolvadjon vagy beilleszkedjen a környezetébe mint egy kaméleon.
De valahogy csak ki kell tűnnie a többiek közül.

Vízöntő előtt hiába fáradsz, ha a vastag pénztárcádat, vagy a több milliós bankszámládat lebegteted az orra előtt. Attól sem fog hasra esni, ha egy jaguárral állsz elő. Az emberi értékek, a becsületesség és az őszinteség, vagy csupán a barátságod neki sokkal többet érnek. Gyorsan felismeri azt is, ha valamilyen hátsó, vagy alattomos szándékkal környékezed meg.
Sőt, a dicsekvést és a nagyképűséget sem bírja. Az is visszataszító számára, ha elmeséled neki, hogy a világ legnagyobb sztárja az ismerősöd. Ettől sem leszel több a szemében. Ő mindenkit egyenrangú embernek tekint, nem tesz különbséget. Egy utcaseprővel, akit nem is ismer, ugyanolyan közvetlenül, barátságosan és tisztelettel el tud beszélgetni, mint egy vezérigazgatóval.

A kioktatástól és az okoskodástól is világgá tud menekülni. Ha nem szeretnéd, hogy az első repülőjárattal a világ végére meneküljön, soha nem mondd meg neki, mikor, mit és hogyan csináljon. Inkább várd ki, míg magától kér segítséget.
Segítségére és jólelkűségére mindig számíthatsz mindaddig, míg nem használod ki és nem akaszkodsz rá a nap minden percében.


Halak

halak "A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert"

A Halakba eleve bele van kódolva, hogy hozzátartozhasson valakihez. Borzasztó nagy szeretetigénye van, az egész világhoz szeretne érzelmileg hozzátartozni. Jelmondata: "Egy mindenkiért, mindenki egyért".
Nehéz helyzetben van, mert az összes jegy tulajdonságai keverednek benne és mindaz, ami már elmúlt. Jelképezi a halált és az örökkévalóságot.

Szeret sokat a múltban gondolkodni, a jelent átaludja, a jövő nem érdekli igazán.
Majd csak kiköt valahol.

A Halakat leginkább művészi galériában, kolostorban, vagy spirituális szeánszokon lehet megtalálni.

Általában mindig és reménytelenül szerelmes. A szerelembe is mint érzésbe is szerelemes. A templomban ő az, akik egy szent képbe is képes szerelmes lenni, közben várja az angyalokat és minden tündérmesét valóságnak él meg.
Amikor szerelmi csalódás éri, sírdogál egy darabig és közben olyan hatást kelt, mint egy partra vetett hal, aki halni készül. Nem kell rögtön a temetésére készülődnöd, bármennyire elhalóan viselkedik, mert úgy is szereti magát sajnáltatni. Hagyd, hogy kipanaszkodhassa és kisírhassa magát a válladon és bírd ki, hogy még pár napig sóhajtozzon az ágya szélén, aztán majd úgyis belemenekül egy másik álomvilágba.

Kétféle Halak típus létezik: az egyik - aki a árral és az eseményekkel sodródik, befolyásolhatósága miatt és mindegy neki, hol köt ki.
A másik: aki a víz felszínére törekszik.
Azért a törekvő típustól sem kell nagyon tartanod, hogy kifúr a vezetői székedből. Egyáltalán nem törekszik a hatalomra, vagy vezetői pozícióra.
A magasra törő Halakat leginkább olyan területeken, vagy közösségben lehet megtalálni, ahol az emberiségért tud tenni valamit és ahol érzi, hogy az embereknek szüksége van rá.
Egyébként is annyira jóságos főnök lenne belőle, hogy a beosztottak egy pillanat alatt a fejére nőnének, mert mindenki helyett megcsinálna mindent. Sőt, egy Halak férfi képes a felesége, vagy akár a kolleganője helyett inkább gyesre menni, minthogy a vállára vegye mondjuk egy bank igazgatását, vagy parancsolgasson a beosztottainak.
Nemcsak a sima hétköznapokban, hanem még főnök létére sem tud kiállni a saját érdekeiért.
De elég kényelmes is ahhoz, hogy bármiféle akadályokon és nehézségeken átküzdje magát.

A Halak csendes, halk beszédű, visszafogott. Ha mondjuk egy társaságban megszólal, legtöbbször észre sem veszik suttogását, még akkor sem, ha kérdeznek tőle valamit. Egyszer csak azon kapja magát, hogy kérdeztek tőle valamit és magában beszél. Senki nem figyel rá. Az ajtón is legalább háromszor kell bekopognia, mire egyszer meghallják, vagy sejtik, hogy valaki bekopogott.
Még hivatalos helyre sem ront be ajtóstól a házba, amikor például megy reklamálni. Gyakran nem is emlékeznek rá, hogy ott járt és szegénynek legalább ötször kell nekifutnia egy ügynek, amit egy Kos mondjuk 10 perc alatt elintéz.
Néha annyira szerencsétlen és észrevehetetlen, hogy ha jelentkezik egy tömeges állás interjúra, ő lesz az, aki kimarad a listából és e miatt sor sem kerül a meghallgatásra.

Hiába sértegeted, vagy ijesztgeted, hogy jön a világ vége, legfeljebb ásít egyet, vagy értelmetlen arcot vág és átnéz rajtad lebilincselő vizes szemeivel.
Az utcán sem kell tartanod attól, hogy rálép a lábadra, vagy átgázol rajtad. Ez inkább a Kosokra jellemző, vagy a Nyilasokra, akik erre még tágas helyen is képesek.
Az utcán leginkább úgy ismered fel, hogy csak úgy "folyékonyan" és álmodozóan bágyadt szemekkel lebeg egy méterrel a járda felett, mint egy holdkóros.

Nehezen boldogul a "földön", éppen ezért jól érzi magát és kiegyensúlyozottabb, amikor a két világ között megtalálja a helyét. Erre legjobb megoldás a művészet, okkultizmus, jóga...
Általában jó tehetséggel rendelkezik. Gyakran meg lehet őt találni a színpadon, művészek, írók, zeneszerzők között.

Vigyázz, nagyon jó a memóriája! De ha támadott a Merkúrja, vagy a Holdja, akkor képes a saját telefonszámát vagy a házszámát is elfelejteni.
Nagyon kifinomult antennáival minden rezzenést érzékel, miközben te azt hiszed, hogy nem is ezen a földön jár, hanem valahol a túlvilágon.

Annak ellenére, hogy gyengének, állandóan szerencsétlennek és gyámoltalannak tűnik, nagyon erős tud lenni. Ez legjobban olyankor derül ki, amikor beteg, vagy elesett emberekkel van dolga.
Ő az első, akinek a segítségére lehet számítani betegség esetén, vagy akár más problémával küszködsz.
Nem találsz jobb hallgatóságot és megértő lelket a Halaknál.
Mondjuk az összehányt lepedődet egy Szűz hamarabb ki fogja mosni, mint a Halak. Ő inkább leül melléd, meghallgatja az összes lelki bánatodat, miközben fogja a kezed és veled együtt fog sírni. A Szüzeken kívül a Halak között van a legtöbb és a legjobb ápoló, gondoskodó és gyógyító.
Nagyon együtt érző, önfeláldozó, segítő- és szolgálatkész és a végsőkig kitart melletted! Ezek a fantasztikus ritka emberi tulajdonságai sajnos gyakran nagy hátránnyal járnak, mert jólelkűségével és önfeláldozó segítőkészségével a számító emberek visszaélnek. Így az áldozatkész Halak gyakran áldozattá válik és újra csalódottan tovább sodródik amerre az ár viszi és azon siránkozik, mennyire kiszolgáltatott és milyen rosszul bánnak vele. Ettől borzasztóan magányosnak tudja magát érezni még egy nagy tömegben is. Aztán újra belemenekül egy másik álomvilágba és amikor időnként megébred és rádöbben a nyers valóságra, a bánatát az alkoholba fojtja. A nők a mértéktelen evészettel kompenzálják bánatukat, vagy a cukrászdákban keresnek lelki vigaszt.
Annyira érzékeny, hogy még egy fantasztikus film láttán, ahol agyoncsapnak egy legyet, is elkezd zokogni.
Halak nőnek legjobban védettségre, gondoskodásra és önzetlen szeretetre van szüksége.

A ködös Neptun hatása alatt tébolygó Halak nehezen boldogulnak ebben a racionális, anyagias és erőszakos világban. Nehezen tudja elválasztani a lényeget és a valóságot az illúzióktól.
Éppen ezért fontos, hogy erős támasza legyen, és olyan társat találjon, aki nemcsak észreveszi az ő jó tulajdonságait, hanem akire felnézhet és fogja a kezét, nehogy elszálljon, vagy mások "rossz útra" térítsék.

Mindezek tudatában, ha úgy döntöttél, hogy Halakra van szükséged, akkor egy járó-kelő beszélő álomhoz mentél hozzá és garantált, hogy romantikából sem lesz hiányod.

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére