Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Cikkek/Asztrológia/Szakmai/Jellemanalízis

Jellemanalízis

jellemanalízis Az asztrológia segítségével megismerjük és megértjük nemcsak önmagunkat, hanem a másik ember viselkedését is.

A jellemábrázolás azt jelenti, hogy a személyiségünk a bolygók analógiái szerint "próbál" működni.

Jellemünkről, tehetségünkről, képességeinkről, életenergiánkról sok információval szolgál az ascendens helyzete és a bolygók elhelyezkedése a jegyekben.
A bolygóknak a jelentéstartalmát (esszenciális jelentőségét) nagy mértékben aláfesti az a jegy, amelyikben áll az adott bolygó. A bolygó alárendelődik annak a jegynek, amelyben áll.
Vegyük például a Vénuszt. A Vénusz többek között a szerelem, szeretet, nőiesség, báj, kedvesség bolygója. Például nők esetében a Vénusz jegybeli helyzete (természetesen fényszögeivel együtt) mutatja, mennyire fogadják el nőiességüket, milyen módon tudnak szeretni és szeretetet adni, mennyire tudnak odaadóak lenni.

A szeretetét, odaadását másképp mutatja ki és éli meg az olyan nő, akinek a Vénusza a Halakban áll és másképp az, akinek a Vénusza a Bakban áll. A Halak Vénuszú nő lelkileg nagyon cizellált, tele van érzelemmel, szeretettel, odaadó, együtt érző, könnyen elsírja magát.

Akinek Bakban áll a Vénusza, annak is természetesen vannak érzelmei és képes szeretni, csak nem tudja kimutatni azokat. Ott már távolságtartóbbnak, ridegebbnek éljük meg, és ha képes magát elsírni, azt is akkor teszi, amikor senki nem látja.

A férfiak esetében a Vénusz mutatja melyik az a nőtípus, amelyikhez leginkább vonzódnak. Pl. ha egy férfi képletében a Rákban áll a Vénusz, ő a családcentrikus, gondoskodó, otthonszerető nőkhöz vonzódik.

A személyiség jellemzés segít megérteni saját hozzáállásunkat az élet szituációihoz, azt, hogy milyen módon reagálunk a mindennapi helyzetekre, más emberek viselkedésére.

Fordított esetben is segít az, ha megértjük, milyen alaptulajdonságokkal, életenergiákkal született a másik ember. Mi a mozgatórugója, milyen a temperamentuma, vagy éppen miért zárkózott. Vagy ha megértjük azt, hogy van, aki érzelmi oldalról közelíti meg a dolgokat, más pedig racionálisan ítéli meg azokat stb. jobban el tudjuk őt fogadni.

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére