Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Cikkek/Asztrológia/Hónap jegye/Kos

A hónap jegye: Kos

kos III.21. - IV.20.

Kulcsmondata: Én vagyok
Napja: kedd
Uralkodó bolygója a Mars - a férfierő szimbóluma

A tettek embere. Egyik alapelve: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.
Amikor a Nap a Kos jegyébe lép március 21-én, elkezdődik a csillagászati tavasz. Majd egészen a nyári napfordulóig egyre világosabb lesz, az éjszakák rövidülnek, a nappalok egyre hosszabbak lesznek.
Márciusban a természet téli pihenő után ébredezni kezd. Ekkor indul be-, zöldellni kezd és kivirágzik a természet, a nap sugarai életre hívják a növényeket.

Kos jegyű szülött szintén beindítja a dolgokat, aztán a többi teendőt ráhagyja másokra. Vitális, határozott, nyílt, energikus, elementális erőkkel rendelkezik. A tettek embere. Lételeme az önérvényesülés, soha nem adja fel a harcot. Baj esetén, amikor már más a temetésére készül, a Kos az utolsó pillanatban is, de mindig talál egy szalmaszálat, amibe belekapaszkodik és újra felküzdi magát a padlóról.
Nem birtokol, csak megszerez, aztán új dolgok után néz.
Főleg a magába vetett hite és a bizonyítás izgalma hajtja előre.
Számára minden akadály kihívás, a nehézségeket is inkább megmérettetésnek veszi. Létének egyik fő eleme a győzelem és a versenyhelyzet.
Jövőorientált. Sosem néz vissza, nem sopánkodik a múlton, hiszen előtte a csábító csatatér és az izgalmakkal teli jövő.
Tele van energiával, ötletekkel, nehéz vele lépést tartani. Türelmetlen, merész és magabiztos. Mindig egy lépéssel előbbre jár, mint a többiek.

A külvilág számára vagy barátokból áll, vagy ellenségekből, akikkel lehet harcolni.
Könnyen barátkozik, sok barátságot köt, de azok általában rövidek és felületesek, viszont igazi barátjáért képes tűzbe is tenni a kezét.

Ahova belép, ott észre lehet venni lépteit. Olyan, mint elefánt a porcelán boltban, potyog, törik körülötte minden, amerre csak megfordul.

Türelmetlen típus, minden rögtön és azonnal kell neki, viszont mihelyst megszerzi amit akart, abban a pillanatban feleslegessé is válik számára.

Munkában megbízható, húzza az igát, pikk-pakk összecsap mindent, fáradhatatlanul, minden erőbedobással végzi a feladatait.

Gyerekként: a szülő idegeit próbára tevő, sok türelem kell hozzá. A Kos gyermek nevelőjének az agresszivitás kezelésének a mesterfokát kell elsajátítania, ha ura szeretne lenni a helyzetnek.
A Kos típusú kislányokhoz is vasidegek szükségesek, mivel a fáramászástól egészen a verekedésig mindenben benne vannak.

Szerelem: szinte azonnal elveszti a fejét, tüzes, azonnal a lényegre törekszik. Meggondolatlanul ugrik bele a szerelmi kalandba azzal a meggyőződéssel, hogy ez az igazi szerelem, ami csak két ember között létezhet.

Szerelmes: Oroszlán, Nyilas

Mindig mindenben fontos éreztetni vele, hogy csakis övé a vezető főszerep.

Kos jegy alá tartozó testrészek: Fej, arc, szem, fül, agy

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére