Ebben a böngészőben nem működik JavaScript! Ez megjelenési, esetleg működési zavarokat okozhat!
Cikkek/Asztrológia/Szakmai/Szinasztria

Szinasztria

szinasztria Párkapcsolat, egyéb emberi kapcsolatok összehasonlítása.

Leggyakrabban mindenkinek az érzelmi, szerelmi kapcsolatok jutnak eszébe szinasztria szó hallatán.

A szinasztria (két fél kapcsolatának összehasonlítása) segítséget nyújt abban, hogy a két ember jobban megismerje egymást. Ennél a módszernél kiderül, miben tud a két ember jól együttműködni és hogyan tud kijönni egymással, vagy éppen hol és miért vannak feszültségek, vagy buktatók, amelyek veszélyeztetik a kapcsolatukat.

Ezt a módszert nem csak érzelmi, szerelmi, vagy házassági kapcsolatokban szokás használni, hanem ajánlatos készíteni szülő-gyermek, testvérek, barátok- barátnők, munkatársak, üzlettársak stb. esetében is.

Az összehasonlításnál először a két képletet külön-külön kell elemezni, utána egymásra kell vetíteni, hogy kiderüljön, hogy az egyik fél bolygói milyen fényszögeket alkotnak a másik fél főbb bolygóival, házcsúcsaival.

Senkit nem kapunk véletlenül, legyen az barát, barátnő, kolléga, vagy szerelmünk, de még az sem véletlen, ha az utcán belénk köt valaki.
Biztosan sok emberrel előfordult az, hogy adott típusú embereket, társakat hoz a sors az "útjukba" és nem értik, miért kapják őket.

Asztrológiai szempontból többek között ennek az egyik magyarázata az, hogy mindenki horoszkópjában vannak olyan bolygó állások, vagy halmozódások bizonyos jegyekben, amelyekkel az illető tud azonosulni, de más jegyekben nem áll bolygójuk, vagyis azokkal nem tud, vagy nem akar azonosulni.
Ha valamivel nem akarunk azonosulni, akkor olyan emberek jönnek az életünkbe, akik tükrözik az eltaszított másik oldalt, hogy felismerjük azt, amit nem szeretnénk tudomásul venni.

Attól függően, hogy mennyire vagyunk képesek azonosulni azzal, amit a másik fél tükröz számunkra, kedvező esetben meg is találhatjuk az egyensúlyunkat, mert kiegészít minket. Ilyenkor szeretetet, elfogadást érzünk iránta. Ellenkező esetben feszült a kapcsolat, ellenségnek éljük meg partnerünket.

A horoszkóp két legfontosabb pontja az ascendens (AC) és a descendens (DC). Ez a két pont egymással szemben helyezkedik el.

AC: ÉN

DC: TE

Az AC, vagyis az I. ház magát a horoszkóp tulajdonosát jelöli. Megmutatja, milyennek mutatkozik a szülött a külvilág előtt, vagyis milyennek látja őt a külvilág. Amilyennek lát minket a világ, annak megfelelően reagál megnyilvánulásainkra!
Az AC jegyével (az I. házzal), a benne álló bolygókkal a személyiség identifikálódik, azonosul, magáénak érzi, el tudja fogadni azt.
DC - VII. ház: jelképezi mindazt, amivel nem akarunk azonosulni, amit nem érzünk magunkénak, ami hiányzik belőlünk. Mivel ezeket a tulajdonságokat nehezen ismerjük fel, vagy ismerjük be még önmagunk előtt is és gyakran elfojtjuk őket, kívülről hatónak, problémásnak, ellenségesnek éljük meg mind a kapcsolatokat, mind a külvilágot.

A partnereink (nem ÉN) révén ugyanis szembesülünk mindazzal, amivel önmagunktól nem vagyunk képesek szembenézni. Ezért hoz a sors az életünkbe olyan embereket (legyen az barát, barátnő, kolléga, társ, házastárs, stb.), akik a tükreink. Ha felismerjük, hogy mit tükröznek számunkra, és el tudjuk fogadni ezeket a "jelzéseket" akkor nem problémaként, teherként éljük meg a másikat, hanem rájövünk arra, hogy általa milyen sok segítséget kapunk ahhoz, hogy fejlődhessünk.

Carysma
nyitólap | oldaltérkép | linkcsere | linkajánló | a lap elejére