Bika

Bika – humorosan

„Mi a boldogság? Egy kövér bankszámla, egy jó szakács és jó emésztés” (Jena-Jaques Rousseau)

„Valószínűleg túl lassú vagyok. Nemrég elütött egy autó, amit két ember tolt” (Woody Allen)

„Aki utoljára nevet, annak lassú a felfogása”

Bika – Taurus

Miről felismerhető?

Szereti a természetes, praktikus és gyakran giccses dolgokat.

A Bika a lassúságáról híres, nehezen mozdul ki a megszokott vágányból, de ha beindul, akkor semmi sem állítja meg. Ezért ne csodálkozz azon, ha már az első randi sokáig nem jön össze.

Ne vedd zokon azt sem, ha a vicceden csak másnap nevet.

Vacsora meghíváskor semmiképp ne öltözz feltűnően és provokatívan és főképp ne rendelj drága ételeket. Spórolós típus, számíthatsz arra is, hogy a későbbiekben sem fog felesleges dolgokra pénzt kiadni. De az ennivalóra és a kényelmes berendezésre nem sajnálja a pénzt.

Az evésen kívül nagyon szereti a természetet, hívd meg kirándulni, vagy piknikezni a szabadba. Csak szólj neki időben, mert beletelik pár napjába, mire összecsomagol, bekészíti az elemózsiáját és meggyőződik arról, hogy lesz hol aludnia, ha netán több napra mennétek, vagy rátok esteledne.

Soha semmiben ne sürgesd és semmi esetre sem nyúlj a dolgaihoz, mert ez a legnagyobb gyengéje. Még mielőtt belépsz a lakásába, biztonság kedvéért kérdezd meg, hogy ráléphetsz-e a lábtörlőjére. Míg egy Szűznél ez a kérdés nem kérdés, sőt kötelező a cipőtörlés után le is venned a cipődet – a Bikánál kockázatos csak úgy rálépni az Ő lábtörlőjére. Miután az első konfliktushelyzetet sikerült elkerülnöd, a másik fontos dolog, amiről nem árt meggyőződnöd még mielőtt leülnél, kérdezd meg, hova ülhetsz, nehogy véletlenül az Ő kedvenc kényelmes fotelját vedd birtokba, mert ettől is rögtön kiakad. Ha jók a megfigyelési képességeid, magadtól is rájössz. Keresd azt a fotelt, ahol a legtöbb morzsát és zsírfoltot találod, mert akkor tuti biztos, hogy az az Ő ülőhelye.

Ezek után el lehet képzelni, mennyi szorongást okozhat egy tipikus Bika például egy tisztaságmániás Szűznek, amikor a Szűz arra döbben rá, hogy még a port sem törölheti le a Bika vázájáról. Ez már egyenesen komoly válóok is lehet.

Bika – Taurus

Hogy is képzeled, amikor már gyerekkorában az óvodában a játékokra senkinek rá sem szabad nézni?

Arról nem is beszélve, amikor a Bika hazajön, amerre tart az útvonala a lakásban, fokozatosan fel lehet fedezni, mit milyen sorrendben vett le magáról. Az egyik cipője a bejárati ajtóban, a másik 2 méterrel arrébb, a táskája csak úgy ledobva a földön, és miután az első útja a konyhába terelődik, a kalapját a hűtőszekrény tetején találhatod, a kabátját a konyhaszéken, nadrágját a heverőn, míg a végén a zokniját akár a dohányzóasztalon is megtalálhatod. Mi a Szűz első reakciója? Természetesen azonnal a nyomába ered és elkezd pakolni. Mire a Bika megfordul, az összes cuccát máris a mosógépben leli és nem érti, miért ez a nagytakarítás és nagymosás, hiszen az ingjét még legalább egy hétig is hordhatta volna.

Képtelen megválni a dolgaitól. Még mielőtt kivinnéd a szemetet, biztos lehetsz benne, hogy előtte át fogja alaposan vizsgálni a kukát, hátha talál benne még valamire használható dolgot. Arról nem is beszélve, hogy meg kell győződnie arról is, hogy nem dobtál ki valamit, ami az övé.

Azon sem érdemes csodálkozni, ha a lakásában találsz egy „titokzatos” helyiséget, ahova senki sem léphet be. Nagy valószínűséggel nem a titkos szerelmeit próbálja eltitkolni előtted, hanem olyan dolgokat tárol ott hegyekben, amelyek még „majd jók lesznek valamire” és vétek lenne azokat kidobni. Ha netán távollétében mégis bemerészkedsz, biztosra veheted, hogy egy halom számodra haszontalan és használhatatlan gyűjteménnyel, kacattal találod magad szemben, amihez persze semmi áron sem érdemes hozzányúlni, vagy ne adjisten akár elmozdítani is, mert akkor a tegnapi vacsorád amit vele töltöttél, volt az utolsó. Abban semmi esetre sem bízzál, hogy nem veszi észre, ha akár egy rozsdás gombostűt is egy milliméterrel arrébb teszel. Tuti biztos, hogy másnap pont arra lesz szüksége és máris lebuktál.

Lassúságát nézve az is eltarthat nála egy darabig, mire elszánja magát arra, hogy feleségül vegyen. De ha megszeret, vagy elvesz, akkor még a szerelemes Oroszlánt vagy a szenvedélyes Skorpiót is szégyenbe hozza.

Lehet, hogy már egy éve cipel ugyanabba az olcsó étterembe és te csak vársz, mikor mozdul, vagy lép valamit. De türelem, mert ha lassan is fut neki, még egy atombomba sem téríti ki az útjából, ha már egyszer a fejébe vette, hogy te vagy az igazi.

Igaz lassú, de ha elszánja magát komoly udvarlásra, akkor akár naponta is képes virágot, vagy szerelmes verset küldeni. Nagyon romantikus tud lenni. Azért a nőért, akit szeret, bármit megtesz, csak egyet nem enged meg, hogy a nő viselje a nadrágot. De senki kedvedért karikát sem fog viselni az orrában.

Mindig ügyelj arra, hogy tele legyen a hasa és a hűtőd. Ügyelj a szép terítésre is, tálalásra. Teli hassal a legférfiasabb az összes jegy és férfi közül, kivéve ha leeszi magát, mert evés közben teli szájjal szokott beszélni. Etesd, itasd a nap minden órájában (kivéve, amikor alszik)! Már a reggelt az ágyban evéssel kezdi.

Nem árt, ha sok szakácskönyv van a polcodon, vagy az anyukája receptjeit elkéred. Nem várja el, hogy rabszolga legyél a tűzhely mellett, azért néha szívesen elvisz étterembe is.

Ha elromlik valami, jobb, ha hívsz szerelőt, vagy megjavítod magad, mert hónapokig is eltarthat, mire rászánja magát. Ha véletlenül nem járna sikerrel a javítás, képes megjegyezni, hogy elkapkodta.

Elég komoly bajban tud lenni a Bika, amikor úgy hozza a helyzet, hogy hosszabb időre el kell utaznod. Ha nyugodt lelkiismerettel szeretnéd tölteni azt a pár napot, készítsd ki neki az egész hétre való ruháit, alsóneműit, mert még a zokniját sem fogja megtalálni távollétedben. Nem mintha nem lenne el egyféle öltözetben több napig, vagy akár évekig is, csak majd a hétvégén megnézheted az egész heti étlapját a ruháján. Még a meleg pumuklis papucsa szőrmei között is maradék szalonnadarabkákat fogsz találni. Hát, és az egy hetes zokniját nem is említeném…

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.