Bika

Bika

Kulcsmondata: „Én birtoklom”

Uralkodó bolygója: Vénusz

Földjegy, ezért elsősorban fontos számára az anyagi és érzelmi biztonság. Két lábbal áll a földön. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatias, stabilitásra törekszik, fontos a kiszámíthatóság az élet minden területein, hangsúly van az egzisztencián és a megélhetésen. Mindent meg szeret fogni, megtapogatni.

Türelem és elegendő idő is kell hozzá mondjuk egy nagyobb bevásárlóközpontban, míg végigtapogatja és szimatolja az összes árút, ami az útjába kerül..!

Mindent csak nyugodtan, lassan, komótosan, végül is a nyugalom a hosszú élet titka..

”Lassan járj, tovább élsz” mottóval is lehet őket jellemezni.

Bika

Lassúsága/megfontoltsága a döntéseiben is megmutatkozik, tanulni is lassabban, de alaposabban tanul a többi zodiákus jegyhez képest.

Amikor el akarja érni az akaratát, struccpolitikával „operál” . Egyszerűen olyan szinten bemakacsolja magát hogy onnantól kezdve atombombával sem lehet kimozdítani őt az elképzeléseiből.

Alapvetően egy béketűrő „jószág”. Ő az, akire azt mondják, hogy fát lehet vágni a hátán. Viszont türelmének és béketűrésének is vannak határai. Ha ezeket a határait valaki túlzottan feszegeti, vagy valakire rávetemedik dühében, akkor kő kövön nem marad!

A Kosé a küzdőtér, a Bikáé a kert, ahol leginkább kiéli magát. (A Halak színtere a párnái közé összpontosul, ő többnyire ott tombolja ki magát, vagy éli ki könnyekkel teli örömeit, bánatait..).

A Bika gyerek eléggé békés és igénytelen. Elvan ahová leteszik. A birtokló tulajdonságai már az oviban észlelhetők, ugyanis foggal-körömmel ragaszkodik a kiszemelt játékaihoz, nem szívesen adja kölcsön a kis autóját, vagy a babáját..de vigyáz is a játékaira, nem úgy mint pl. a Kos gyerekek, akikre inkább a törés, zúzás a jellemző.

Míg a Kos a dolgok megszerzésére törekszik, a Bika a dolgok megtartására fekteti a hangsúlyt.

Mindenben mértéktartó, csak abban nem, ami a mindennapi kényelmét szolgálja. Arra nem sajnálja sem az időt, energiát, még a pénzt sem, amit egyéb esetben nagyon is megfontol, mire adja ki.

Amit elkezd, azt be is fejezi, kerüli, és utálja is a felületes munkát.

Legjobban a sürgetéssel lehet őt kihozni a sodrából, de az igazságtalanságra is eléggé érzékeny.

Egészségügyi vonatkozásban a nyak, torok, pajzsmirigy, alsó fogsor, állkapocs tartoznak a Bika jegyhez.

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.