planet-1781402__340

Bolygók napjai

A hét egyes napjait az ősbolygók uralják. Minden bolygóhoz hozzátartoznak bizonyos analógiák, amelyekkel ha azonosulni tudunk és beépítjük a hétköznapi életünkbe – felvesszük a kozmikus rend rezgéseit -, magunk körül is rendet érzünk, kiegyensúlyozottabbak vagyunk.

Asztrológiai szempontból, ha a céljainkat, vagy bizonyos tevékenységünket a legmegfelelőbb időben szeretnénk elvégezni, a lehetőségekhez képest érdemes figyelembe venni azt, hogy a hét napjait melyik bolygók uralják.

A VASÁRNAPOT a NAP uralja

Elsősorban pihenéssel töltsük a napunkat. Kiváló nap minden olyan kreatív tevékenységre, melyben örömünket leljük. Szenteljünk több időt a hobbinkra, menjünk színházba, moziba, vagy jó idő esetén élvezzük a napsütést és napozzunk. Gyerekekkel való foglalkozásra is több időt szánhatunk.

Haj ápolása, hajvágás hatásosabb ezen a napon.

Figyelem! Szőrtelenítésre, borotválkozásra, szemöldök kiszedésére nem igazán alkalmas a vasárnap, mert a szőrzet hamar visszanő és megerősödik.

HÉTFŐ a HOLD napja

Hétvégi pihenés után lelkileg kicsit nehezebben tudunk átállni és nekiindulni a hétnek, mert lelkileg érzékenyebbek vagyunk, hangulatunk ingadozóbb. Több odafigyelésre, gondoskodásra lehet szükségünk mint máskor, de ne feledkezzünk meg családtagjainkról, szüleinkről sem, mert ők is több törődést igényelhetnek. Látogassuk meg őket, vagy legalább hívjuk fel rokonainkat. Ezen a napon foglalkozhatunk többet a háztartással is.

Ahhoz, hogy helyrebillenjen a lelki egyensúlyunk, lazításként jót tesz a gyógyfürdőzés, vagy egy kis séta a tóparton. Erre a napra beiktathatunk meditációt is.

Ezüst ékszerek viselése is analógiában van a Holddal.

Aki fogyókúrázik, vagy egyéb emésztéssel járó problémái vannak, hétfői napra kérhet időpontot, vagy tanácsot táplálkozási szakértőtől.

A KEDDI napokat a MARS irányítja

Sokkal nagyobb lendülettel és aktivitással vagyunk képesek nekifutni a napnak és belefogni új feladatokba. Minden téren jobban tudunk érvényesülni, mint egyéb napokon. Mindenesetre óvakodjunk a túlkapásoktól, legyünk türelmesek és óvatosak főleg éles, szúrós szerszámokkal.

A szerelemben sokkal szenvedélyesebben ki tudjuk mutatni szándékainkat, ekkor általában sokkal kezdeményezőbbek és szenvedélyesebbek vagyunk. Az elkövetkezendő pár napra vagy hétre új, rövidtávú célokat tűzhetünk ki magunk elé.

A Mars napján nagyobb a fizikai teljesítőképességünk is, ezért a feszültségek levezetésére nagyon jót tesz egy kis fizikai munka, vagy sportolás. Sportolásban nagyobb eredményeket képesek elérni a sportolók.

Orvosi szempontból kedvező ez a nap például vérátömlesztésre, kedvezőtlen foghúzásra.

SZERDAI nap a MERKÚRI – szellemi tevékenységekre alkalmas

Mindenféle hivatalos, beleértve a szóbeli és írásbeli ügyintéznivalóinkat gyorsabban és zökkenő-mentesebben el tudjuk intézni ezen a napon (postai ügyek, levelezés, előadások, üzleti ügyek). A tanulás is könnyebben megy, mint általában. Szerda kedvező minden olyan tevékenységre is, amely kézügyességet igényel. Piacon is érdemes körülnézni, nagyobb az esély kedvező vásárlásra, vagy találhatunk valamit, amire éppen szükségünk van.

Egészségügyi szempontból érdemes beiktatni egy kis sétát, vagy futást a friss levegőn, ilyenkor jobban tisztul a tüdő.

CSÜTÖRTÖKÖN JUPITER segíti szerencsénket

Kedvező banki ügyintézésekre, jogi tanácskérésre, bírósági, peres ügyek intézésére, külföldi kapcsolatokra, vagy külföldi rokonokkal való kapcsolataink ápolására. Kedvező még kis gyerekekkel való foglalkozásra is, mert optimistább és játékosabb kedvünkben vagyunk.

A költözést is erre a napra tervezhetjük, vagy adjunk fel lottószelvényt.

Egészségügyi szempontból máj- és vértisztító kúrákra alkalmas ez a nap.

VÉNUSZ „hatásait” PÉNTEKEN élvezhetjük

Szerelemi kapcsolatoknak és romantikus együttléthez kiváló alkalom a pénteki nap. Az eljegyzést vagy az esküvőt szerencsés erre a napra időzíteni. Művészek nagyobb ihletet kapnak ilyenkor, de megállapodásokra, kibékülésre, vagy a párkapcsolatban felmerülő konfliktusok elsimítására jótékony hatással van a Vénusz.

Többet foglalkozhatunk szépítkezéssel, vagy divatos ruhavásárlással.

Hatékonyan fejti ki hatását a vesetisztító gyógynövény tea.

SZATURNUSZ sorsbolygó a SZOMBATI nap felett uralkodik

Fogadjuk meg, vagy kérjük ki idősebb emberek tanácsát. A Szaturnusz analógiáját úgy is megélhetjük, ha valamilyen úton-módon foglalkozunk idős emberekkel.

Lelki ügyeinket halasszuk inkább hétfőre, a szombat inkább a szellemi munkának, komoly tanulmányoknak, vagy alapos munka megtervezéséhez kedvez. Akinek van kertje, a föld megmunkálásával, építkezéssel, vagy építési terv megtervezésével is elfoglalhatja magát.

Adósságok rendezésére is kedvező a szombati nap.

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.