téli depresszió

Csillagjegyek és a téli depresszió

A nappalok rövidülésével és a hideg idő beköszöntével általában lehangoltabbak vagyunk, sötéten kezdjük látni és megélni a dolgokat.

A vizes jegyek legjobban hajlamosak a depresszióra, mivel egyébként is túlérzékenyek a mindenféle változásra.

Tüzes és levegős jegyek legkevésbé hajlamosak a lehangoltságra, mivel optimisták, és még mielőtt mély pontra kerülnének, találnak maguknak valamilyen elfoglaltságot, hogy levezessék a feszültségeiket.

TÜZES JEGYEK

KOS

Bár te is szereted a napfényt és a meleget, a sötétség és a hideg napok nem befolyásolják annyira az életedet, hiszen, bármilyen helyzetben gyorsan feltalálod magad.  Még mielőtt mélypontra jutnál, legjobban futással, sporttal tudod ellensúlyozni a hangulatodat, ha mást nem is, de elmész egy fitness terembe, ahol újra- és újra fel tudsz töltődni fizikailag és lelkileg is.

OROSZLÁN

Nálad talán nem is létezik más olyan jegy, aki annyira nap-, és fényimádó lenne, mint Te, mondhatni napsütés, a meleg és a fény a lételemed. Pedig valahogy meg kell békélned azzal, hogy  a természet rendje az, hogy váltakoznak az évszakok.  A téli lehangoltság ellen úgy tudsz a legjobban védekezni, ha a hobbidnak szentelsz több időt és valamilyen kreatív tevékenységgel foglalkozol. A téli sportok is feltöltő hatással vannak rád, ezért ezt a részét sem ajánlatos elhanyagolnod. Alkoss és sportolj!

NYILAS

Bár nehéz téged kilendíteni a lelkesedésből, az optimizmusod sok erőt ad ahhoz, nehogy egy borongós napon elhagyd magad, de ennek ellenére azért kicsit hajlamos vagy hirtelen átváltani és másokon levezetni, ha a rövid és sötétebb napok hatására mélyebb pontra kerülsz. Számodra legjobb módszer hogy toppon maradj lelkileg és hangulatilag a téli időszakban az, ha nem zárkózol be a lakásba és a hideg ellenére túrázol egyet a szabadban és a hegyekben, esetleg elmész síelni.

VÍZ JEGYEK

RÁK

Mivel állandóan a Hold hatása alatt élsz, így ahogyan a Hold jár, úgy változik a kedélyállapotod  is. Érzelmi antennáid minden rezdülésre,  a fényre, a melegre, a sötétségre és a hidegre is azonnal reagálnak. Ezért szinte teljesen mindegy, hogy tél van vagy nyár, elég, ha kicsit beborul az ég, úgy a hangulatod görbéje is egyből leesik. Az ilyen rövid és sötét napokban legjobban sok alvással és pihenéssel tudsz javítani a kedélyállapotodon, amúgy is reggelente nehezen szeded össze magad. Sokat segíthet az is, ha az otthonod csinosítgatásával foglalatoskodsz és varrsz néhány vidám kiegészítőt.

SKORPIÓ

Te semmiből nem csinálsz gondot, sőt a nappalok rövidülésével és azzal, hogy több sötétség vesz körül, mint más évszakban, te csak annál inkább el tudsz merülni és egyesülni a lelked mélyével. Talán te vagy az az egyetlen jegy, aki a legjobban tud azonosulni ezzel az évszakkal, amikor a természet nyugovóra tér. Valósággal ilyenkor újjászületsz. Jót tesz egy kis pszichodráma, vagy az okkult dolgokkal való foglalkozás.

HALAK

A lehető legérzékenyebb jegyek közé tartozol, és mindent a lelkedre veszel. Neked a téli időszakban a sötétségtől mehet el a legjobban az életkedved, de a hideg is nagyon lehangoló hatással van rád. Talán egyetlen pozitívum, hogy elbújva a párnák között jobban tudod kergetni az álmok világát, nem akarva tudomást venni az évszakok változásairól.  Számodra a legjobb hangulatjavító, ha kisírhatod magad valaki vállán, de éltető energiát ad, ha a kedvenc zenéidet hallgatod, és még az is, ha reménytelenül, de szerelmes lehetsz valakibe.

FÖLD JEGYEK

BIKA

Depresszióssá legjobban az tehet, ha egzisztenciálisan bizonytalannak érzed az életed és az, ha nincs elég élelem a kamrádban. Talán még a hideg is visszaveti az életkedvedet, mert valljuk be kényelem- és kiemelkedően melegség szerető vagy. Vagy talán az, hogy úgy gondolod, télen nincs annyi lehetőség a természetben sütkérezned a napon. Pedig az ősznek és a télnek is megvannak a maga szépségei és ezt valahol te tudod a legjobban. A te lelkednek a zord napokon legjobban az tesz, ha mindenből van tartalékod.

SZŰZ

Kedves Szűz. Igen összetett alkat vagy, de a rövidebb és ridegebb napok nincsenek rád annyira tragikus hatással, mint gondolnád. Maximum a belső bizonytalanságodat fokozza a borúsabb idő. A belső bizonytalanság palástolásának maximum az egészséged láthatja kárát, ami leginkább lelki szorongásban jöhet ki rajtad. Esetleg tökéletlenségnek éled meg  az ilyen időszakot. Foglalkozz többet egészséges táplálkozással és a hangulatod is garantáltan javulni fog, vagy vállalj túlórákat, csinálj nagytakarítást, mert a munka mindig eltereli a figyelmedet a negatív dolgoktól.

BAK

A természetedből kifolyólag te már eleve hűvös hangulati-, érzelmi természettel tűnsz ki. A hideg és a sötétebb napok rád legfeljebb olyan hatással lehetnek, hogy ilyenkor hajlamosabb lehetsz visszahúzódni, bezárkózni, vagy a munkában ásod el magad. Számodra elég az is, ha nincs elég munkád, vagy elég feladatod, már az is lehangolttá tesz. Mi az, ami egy kis életet lehel beléd? Keress olyan elfoglaltságot, ami elvonulással jár.

LEVEGŐ JEGYEK

IKREK

A te legnagyobb ellenséged télen a bezártság, vagy az, ha a barátaidnak nincs kedvük kimozdulni és veled mászkálni ide- oda. Erre a legjobb megoldás az, ha szervezel baráti összejöveteleket, hol hozzád jönnek a barátaid, hol pedig te mész társaságba, moziba, színházba, internet kávézóba. Legnagyobb világ vége akkor fenyeget, ha valamilyen oknál fogva még internetezni sem tudsz, mert ha mást nem, de a bezártságot akkor tudod a legjobban leküzdeni, ha legalább neten cseveghetsz a világgal. Ezen kívül semmi más nem tud fogva tartani otthon a karosszékedben.

MÉRLEG

Lelki  alkatod könnyed és hajlasz a nehézségek kerülésére. Amikor beborul az ég, számodra akkor kel életre a lelked, ha minél több időt töltesz társaságban, hisz közismert, hogy nehezen viseled a magányt. Az sem hátrány, ha arról gondoskodsz, hogy ne aludj egyedül, sőt az álmaid is sok vigaszt, tanácsot és erőt adhatnak. A hangulatod javulásához sokat hozzájárul az esztétikum, a kultúra és a művészet keresése, de mindenképp vedd magad körül barátokkal és társasággal.

VÍZÖNTŐ Nem egy megszokott egyéniség vagy, hanem valamiben mindig különleges. Általában fütyülsz mindenre és attól, hogy beborul az ég, nem csinálsz drámát, mert minden helyzetben feltalálod magad. Sőt sokáig még fel sem fogod, hogy itt az ősz, nem akarsz róla egy darabig tudomást sem venni. Talán változatosságnak fogod fel, vagy egyből már a tavaszt várod és az már önmagában sok erőt ad a téli időszak túlélésére. Vagy már az új, extravagáns téli divaton töröd a fejed? Legrosszabb, amit téli időszakban nehezen viselsz, az maga a bezártság. Egyébként ha azt teheted,  amit akarsz és nem tartanak rövid pórázon, az időjárás viszontagságai nem nagyon térítenek ki a kerékvágásból.

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.