asztrológia

Életesemények ascendens kiszámításhoz

Az ascendens pontos kiszámításához szükség van a szülött eddig megtörtént életeseményeire lehetőleg év, hónap, nap pontossággal. Év, hónap is elég, ha valaki nem emlékszik a napra. Legrosszabb esetben legalább az évszakra jó, ha emlékszik a szülött.

A korrekcióhoz legalább 5-6 előző életeseményre van szükség. De ha ennél kevesebb áll rendelkezésre, abból kell „gazdálkodnia” az asztrológusnak.

Életeseménynek számít minden olyan esemény, ami vagy nagyon jól érintette a szülöttet, vagy nagyon kellemetlenül, ill. a meghatározó változások, sorsfordulatok az életében. Gyakran nem könnyű a legfontosabb eseményeket kiválasztani, de hogy kinek melyik életesemény a legfontosabb, az egyéni.

A legfontosabb életesemények általában:  műtét, baleset, nagy szerelem (megismerkedés dátuma), házasságkötés, válás, költözés (főleg az első saját lakás, szülői házból való elkerülés), vagy egyéb lakhelyváltozás, halálesetek, főiskola- egyetem elvégzése, szülei, testvérei, gyermekei születési adatai, hivatásban kinevezés, állásvesztés, külföldi út stb.

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.