Ikrek

Ikrek

V.22. – VI.20. (21.)

Uralkodó bolygója: Merkúr

Eleme: levegő

Háza: 3 (labilis, változékony ház)

Kulcsszavai: „én megismerek”, „mindent tudni akarok”, „gondolkodom”

Napja: szerda

Száma: 5

Feladata: az intellektus és az érzelmek viszonyát összhangba hozni

Az Ikrek jegy értelmi beállítottságú, a tudás és a sokoldalúság jegye. Lételeme a kommunikáció és az információcsere.

Messziről fel lehet ismerni: járása könnyed és gyors, beszéd közben sokat hadonászik, kézzel-lábbal magyaráz, folyton telefonál és szinte soha nincs otthon. Telefon, Internet és autó nélkül el sem tudja képzelni az életét, ennél nagyobb szerencsétlenséget talán el sem tud képzelni.

Ikrek

A Merkúr uralma alatt álló Ikrekre legjellemzőbb az állandó változékonyság, hihetetlen gyors felfogó képesség, villámgyors és logikus gondolkodás. Általában nem csak az észjárása, hanem a nyelve is gyors fordulatokon működik. Még álmában sem tud teljesen kikapcsolódni, mindig jár valamin az esze. Alvás közben is gyakran beszél, de az is természetes jelenség, ha az éjszaka folyamán többször rápillant a mobiljára, hátha kapott egy fontos sms-t.

Izgő-mozgó típus. Örökké jön-megy, sokáig nem ül meg egy helyen, hacsak épp nem internetezik. Mindig mindent tudni akar, rendkívül kíváncsi. Kíváncsiságának köszönhető sokoldalú tájékozottsága. Tudásszomja szinte csillapíthatatlan. Az információkat úgy szívja magába, mint szivacs a vizet. Mindig mindenben tájékozott, bármiről el lehet vele beszélgetni, mindenhez hozzá tud szólni. Minél tájékozottabb és minél többet tud, annál nagyobb biztonságban érzi magát. Képes egyszerre beiratkozni akár több tanfolyamra még akkor is, ha előre kiolvasta a tankönyveket.

Ikrek

Minden gondolatát, élményét és tapasztalatát szereti szavakba foglalni és alig várja, hogy ezeket közölje és megbeszélje valakivel.

Kitűnő alkalmazkodó képessége miatt nagyon jól ki lehet vele jönni. Minden helyzetben könnyen feltalálja magát. Ingerlékeny, de nem haragtartó, gyorsan megbékél.

Gyermekkorban ő az, aki leghamarabb megtanul járni és beszélni és már iskolakezdés előtt tud írni.

A könyv nagy érték számára, nagyon szeret olvasni. Megvesz minden könyvet, ami csak érdekli még akkor is, ha nincs ideje elolvasni. Idős korára annyi könyv sorakozik a polcain, hogy akár könyvesboltot is nyithatna. Nagy előszeretettel vásárolja a napi hírlapokat és inkább az aktualitásokat bújja, mint egy háromkötetes regényt. Az újságokat gyorsan átlapozza, kiolvassa ami számára érdekes, és szalad tovább.

Széleskörű érdeklődése miatt gyakran szétszórt, ezért ismeretei felületesek.

Általában nehéz megállapítani a korát. Vékony, törékeny alkatú, nem hajlamos hízásra. Még idős korára is fiatalos, megtartja nemcsak fizikai, hanem szellemi frissességét is.

Elsősorban a könyvekbe és az utazásba szerelmes, aztán intellektuális beállítottságú társba, akivel sokat cseveghet. Gyakran a Nyilas jegyű szülöttel hozza őt össze a sors, mivel az is kettős jegy és sok hasonló tulajdonsággal és érdekeltséggel rendelkezik, mint például az utazás és a beszélgetés.

Ikrek érzékeny pontja a vállak, karok és a tüdő, ezért e jegyben született emberekre különösen veszélyes a dohányzás!

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.