A Főpapnő

Kártyajóslás

Tarot a mai kaotikus világban segít önmagunk megtalálásában, problémák, döntések megoldásában, megbízható vezetőként, útmutatóként válhat a hétköznapjainkban.

Betekintést nyújt a kozmikus összefüggésekbe és a mindennapi élethelyzetekbe. Útmutatást ad a helyes döntéshez, önismeretre tanít, segít megoldani és felismerni a nehéz élethelyzeteket, tanácsot ad problémáinkra és ezen kívül kiváló eszköz a meditációhoz is.

Nem szabad azonban hagyni, hogy a kártya irányítson bennünket! Túl gyakori jóslás, vagy jósoltatás veszélyes is lehet, átveheti felettünk a hatalmat, függővé válhatunk és nem leszünk képesek önálló döntéseket hozni.

A Tarot-kártyarendszer két csoportból áll:

dav

A Tarot-kártyarendszer két csoportból áll:

22 Nagy Arkánumból (archetípusok) és 56 lapos Kis Arkánumból (karakterek, élethelyzetek)

A Nagy Arkánum lapjai a bennünk élő lelki képeket, állapotokat, álmainkat, feszültségeket tárják fel. Felveszik a kapcsolatot a kollektív tudatalattinkkal, a mélyen elfojtott tudattalan világunkkal, amelyben az archetípusok találhatók.

A Nagy Arkánum lapjai tehát a bennünk élő archetípusokkal (ősi képekkel) állnak kapcsolatban és emlékeztetnek minket arra, ami elfojtásra került. A lapok azoknak az ősmintáknak a jelképei, amelyeket a lelkünk mélyén hordozzuk és tudatosan feledésbe merültek. Mindenki magában hordozza pl. a Bolond, Uralkodónő, Mágus, stb. ősi képét, mely időnként láthatóvá akar válni, vagyis emlékeztetni akar valamire, ami bennünk történik.

Úgy is fel lehet fogni, hogy a képein keresztül mondja el üzenetét, egyfajta lelki tükröt tart elénk, melynek segítségével elénk tárja azokat a tulajdonságokat, amelyeken ajánlatos lenne változtatnunk, vagy tudjunk foglalkozni a belső világunkkal.

A Kis Arkánum lehetővé teszi részletesebben érthetővé tenni számunkra a kártyák üzenetét.

A Kis Arkánum 56 lapja 4 csoportra van osztva:

A Botok csoport – a tűz elemet képviseli: életerő, szexuális energia

A Kelyhek csoport – a víz elemet képviseli: érzelmek világa

A Kardok csoport – a levegő elemet képviseli: a gondolatok, kommunikáció világa

Az Érmék csoport – a föld elemet képviseli: anyag, forma világa

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.