Kos-humorosan-cikkhez

Kos – humorosan

KOS

„Belevágunk a kockázatba anélkül, hogy előtte kipróbálnánk valamit. Spontán cselekszünk.” (Fritz Perls)

„Kockázat nélkül nincs siker”

Ha meg szeretnél szerezni egy Kos jegyű szülöttet, mindenekelőtt legyél őszinte. Ő maga is becsületes, nem szereti a hamisságot. Inkább intellektuális, mint érzelmi jegy, ezért érdemes intellektuális beszélgetést kezdeményezni vele.

Nem szerencsés, ha okosabb szeretnél lenni nála.

Nem tűri az irányítást, ezért nem érdemes próbálkozni uralkodni felette, vagy rákényszeríteni saját véleményedet, akaratodat. Legyél spontán.

Mondj le terveidről, úgy is minden úgy lesz, ahogyan azt a Kos akarja. Sőt, még mielőtt bármit is kitalálnál, ő már el is intézte.

Hagyd magad vezetni általa, a szervezést is bízd rá.

Kos

A Kos egy nagyon aktív ember, ezért értékeli mások aktivitását. Kísérd figyelemmel amit mond, sőt ha kifejezed érdeklődésedet azok a dolgok iránt, amelyek őt is érdeklik, akkor nyert ügyed van.

Tele van energiával, ötletekkel, nehéz vele lépést tartani. Türelmetlen, merész és magabiztos. Mindig egy lépéssel előbbre jár, mint a többiek (néha még saját maga előtt is).

A szerelemben szinte azonnal elveszti a fejét, egy percet sem veszteget. Meggondolatlanul beleugrik egy szerelmi kalandba azzal a meggyőződéssel, hogy ez az igazi szerelem, ami csak két ember között létezhet.

Amikor igazán szerelmes, már a becsületessége is megakadályozza, hogy megcsalja szerelmét.

A házasságról az a véleménye és hozzáállása, hogy az nem egy börtön és te nem vagy felügyelője, őrzője. Ezt jól vésd a fejedbe.

Semmi esetre sem mutasd ki neki, hogy unatkozol mellette.

Nagyon sok ötletesség kell ahhoz, hogy bebizonyítsd neki, hogy te vagy a legjobb nő/férfi a többihez képest. De ha mégis sikerül, biztos lehetsz benne, hogy hűséges lesz hozzád.

Tekints rá mindig forró tekintettel, akkor a másik nemnek már nincs sok esélye. Hűséges típus, úgyhogy ügyelj arra, kivel akad össze a tekinteted mellette. Az ő kapcsolatai más nőkkel ártatlanok, ezt el kell fogadni.

Nagyon valószínűtlen, hogy egyszerre két nővel legyen testi kapcsolata hacsak az ascendense nem az Ikrekben áll, vagy pl. nincs gyárilag agyon támadott Vénusza.

Abban is biztos lehetsz, hogy az irántad való vonzalmát nem tudja megjátszani.

Ha valamilyen oknál fogva szakítanátok, akkor van legnagyobb esélyed a kibékülésre, ha úgy tárgyalsz vele, mintha azelőtt nem történt volna köztetek bizalmas kapcsolat. Ilyenkor gyorsan és keményen ütni kell a vasat anélkül, hogy felhoznád a régi sérelmeket.

Éreztesd vele, hogy mindenben ő az első.

Mindig érezze, hogy övé a vezető szerep. Elutasítja még magát a gondolatot is, hogy ő bárkit is kövessen. Ha úgy alakulna, hogy vigasztalásért, lelkesítésért szaladna hozzád, rájössz, hogy a harciasság és a magabiztos külső mögött mégis ott van a kisebbrendűségi érzés. De inkább meghalna, minthogy ezt bevallaná.

Ha valaki megbántja őt, eszedbe ne jusson, hogy valaki másnak adj igazat, vagy úgy próbáld igazságosan megoldani a helyzetet, hogy azt a másik oldalról is megvizsgálod.

Azt hiszem, világosan kiderült, hogy ha biztonságra, kényelemre, vagy harmonikus együttélésre vágysz, akkor rossz ajtón kopogtatsz.

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.