libra-3-pinterest-1

Mérleg

Feladata:

Erő a döntéshez és az elhatározáshoz. Az ideál és a realitás. Önmegvalósítás és harmónia.

Uralkodó bolygója: Vénusz

Eleme:levegő

Háza: 7

Kulcsszavai: „Te vagy!”, „Én házasodom”, Kiegyenlítek”

Napja: péntek

Száma: 6

Virága: orchidea, orgona, gyöngyvirág

Gyakorlatilag megfelel az őszi napéjegyenlőségnek. Fiatal korában szép, a legarányosabb típus, kerek formák, idősebb korában hajlamos hízásra. A Mérleg, vagy mérleg érdekeltségű ember elsősorban főleg az egyensúlyra, a harmóniára törekszik. Irtózik a mindenféle durvaságtól, kerüli az agressziót és a feszült élethelyzeteket, vitákat, de már a hangos, vagy az éles szavaktól is rosszul érzi magát. Mindenben az arany középutat keresi. A békesség kedvéért általában sokáig tűr és elhallgat dolgokat.

Mérleg (kép Pinterest)

Legnagyobb gyengesége a döntéshozatal. Bizonytalansága főleg abból ered, hogy nem akar senkit megbántani. Először mindig a partnere, vagy mások szempontjait helyezi előtérbe, és amikor látja, hogy az jó másnak is, akkor az neki is megfelel.

Alkalmazkodó típus – természetesen főleg azért, nehogy vitás helyzetbe kerüljön. Szelíd, mindenkinek szeret örömet szerezni.

Kedves, barátságos megjelenésével, diplomatikus hozzáállásával, folytonos mosollyal és a két kis gödröcskéjével az arcán veszi le az embereket a lábáról. Így általában nehéz is neki ellenállni.

A Vénusz a szerelemé, a szeretet planétája. A Vénusz hatására szereti a fényűző dolgokat, szereti mindazt, ami szép, ízléses és mindazt, ami örömet okoz az életben. Szeret csinosan öltözködni, számára nagyon fontos a megjelenés. Főleg a pasztell színeket részesíti előnyben. Egy Mérleg nemcsak magára ad, hanem a környezetét is széppé teszi.

Mérleg (Kép: Pinterest)

Párkapcsolat, szerelem

Nagy mestere a flörtölésnek, de sosem tolakodó. Nemcsak szerelemben, hanem általában is utálja a túlzott rámenősséget. Barátságossága ellenére gyakran mégis távolságtartónak tűnik, pedig alig várja, hogy valakihez hozzátartozhasson. Nagyon nehezen viseli az egyedüllétet, számára a társkapcsolat létfontosságú.

Nem igazán szexpárti, számára egy ölelés, egy simogatás mindennél többet ér. Ettől érzi magát igazán szeretve.

Az ágyban, legyen férfi, vagy nő Mérlegről szó, mindig odafigyel a párja igényeire, kívánságait még az ágyban is lesi. Szeretkezés után csak akkor boldog, ha meggyőződik róla, hogy a párjának is jó volt.

Levegős jegy lévén folyamatosan tart fenn kapcsolatokat, mert azok által kap visszajelzést, azok által definiálódik. A külvilág visszajelzése számára tükör.

A Mérleg annyira szeretetre éhes, (ölelés, simogatás), hogyha azt nem kapja meg az otthonában, egy ölelésért könnyen elkalandozhat egyik idegen ágyból a másikba.

Viszonylag könnyen félrevezethető főleg érzelmi ügyekben.

Negatív esetben lusta, csapodár, felszínes, megbízhatatlan, hűtlen, pazarló.

Egészség

Egészségügyi vonatkozásban a páros szervek tartoznak a Mérleghez: mint vese, a mellékvesék, érzékeny a húgyhólyagra, nemi szerveire, (hüvely, petefészek). Ezek ha megbetegednek, akkor többnyire gyulladás, vagy fertőzés veszélye áll fenn.

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.