carysma_kepek (12)(1)

Miben segít az asztrológia?

Az asztrológia a születési horoszkópból, az ún. radixból indul ki.

Ezt a horoszkópot úgy lehet elképzelni, mint egy pillanatnyi képet az égboltról, valaminek a kezdetét. Bizonyos születési földrajzi helyre és időpontra (óra, perc) van kiszámolva. Mutatja, hogyan helyezkedtek el a bolygók az állatövön születés pillanatában. Az egész életre érvényes, szimbólikusan fejezi ki egyéniségünket.

Mind a tizenkét jegy (Kostól a Halakig) jelei bennünk vannak a mindennapokban. Ezt a tizenkét jelet a bolygók közvetítésével éljük át.

Például konfliktushelyzet esetén másképp reagál egy Kos típusú ember, és máshogyan egy Mérleg, vagy Rák.

Éppen ezért a bolygók „hatása” szempontjából nagyon lényeges, hogy a földről nézve az ekliptikának melyik részén, milyen zodiákus jelekben, házakban állnak.

A házak az életsorssal kapcsolatosak. 

Minden bolygóknak megvan a maga jelentéstartalma, ún. esszenciális jelentősége.

A radix horoszkópból meg lehet állapítani, hogy az egyén milyen tulajdonságokkal, jellemmel, tehetséggel és képességekkel született, milyen erőt hord magával, mik a jó és a rossz vonásai, sorstendenciái. Kifejezi, és lehetőséget kínál megérteni saját hozzáállásunkat az élethez, de mutatja a korlátokat, akadályokat és nehézségeket, amelyek életünk során kísérni fognak.

Rámutat arra, hogyan tudjuk lehetőségeinket, tehetségünket, tudásunkat és a bennünk lévő energiákat tudatosan használni. Segít abban is, hogy megértsük nemcsak az emberi kapcsolatokat, hanem saját magunkat!

Ha ismerjük hajlamainkat és képesek vagyunk szembesülni saját magunkkal, sokkal könnyebben tudunk boldogulni az életben.

Az asztrológiát nem szabad összekeverni a jóslással.

Ad bizonyos információt a fejlődésről, képes kiszámított paraméterek segítségével meghatározni a pozitív időszakokat, a negatív töréseket, diszharmonikus befolyásokat.

Az asztrológia az adottságokat és a lehetőségeket közelíti meg az idő síkján. Ez azt jelenti, hogy amit magával „hozott” a szülött, asztrológia segítségével meg lehet állapítani, hogy időben mikor és milyen lehetőségei vannak, mikor és milyen jellegű nehézségek vagy akadályok várnak rá, és milyen erőkkel rendelkezik ahhoz, hogy fel tudjon készülni például egy kedvezőtlen időszakra.

Ha a szülött nincs tisztában adottságaival és az időbeni lehetőségeivel, akkor azokat vagy alábecsüli, vagy túlbecsüli.

A sors hoz bizonyos életszituációkat és lehetséges megoldásokat. Előrejelzést ad abban, hogy például egy bizonyos időszak nehéz, vagy kedvező lesz valamelyik életterülettel kapcsolatosan.

Mivel mindenkinek megvan a szabad akarata és az élethelyzetekben is mindenki szabadon választ, rajtunk múlik, hogyan fogunk reagálni. Az ember kovácsa saját sorsának. Tehát csak tőlünk függ, hogy mennyire és milyen mértékben a horoszkóp által jelzett lehetőségeinket fejlesszük, vagy hagyjuk szabadon elfolyni anélkül, hogy tökéletesednénk, vagy tehetségünket kihasználnánk.

Tehát nagyon sok múlik azon, hogyan állunk a dolgokhoz, hogyan éljük meg és dolgozzuk fel élményeinket. Minden egyes helyzetben szabadon dönthetünk. Mindenki általában úgy dönt, amilyenek a belső igényei, és vágyai.

Az asztrológia csak annyit jelez, hogy a szabad akaratnak hol vannak a határai.

Leginkább rajtunk múlik milyen mértékben befolyásoljuk azt, amit lehetőségként felkínál az élet.

Ha valaki a rosszat táplálja magában és nem fejleszti a jót, ha saját magát megfosztja a lelki értékeitől, akkor abban az időszakban, amikor harmonikus bolygó állások állnak fenn, az illető nem képes ezeket a pozitív hatásokat kihasználni.

És fordítva. Negatív időszakban, amikor „ki vagyunk téve a csillagok nyomásának”, a rossz hatások az emberben fokozódnak.

A horoszkóp nem arra való, hogy alárendelődjünk annak, hanem inkább arra, hogy pl. egy nehezebb időszakra fel tudjunk készülni és tudjunk harcolni, vagy legalább megbékélni, ne pazaroljuk el energiáinkat. Abban ad segítséget, hogy egy kedvező időszakot ki tudjunk minél jobban használni.

A sors nem felejti el feladatunkat, amit teljesítenünk kell, időnként figyelmeztet.

Ha nem jó úton haladunk, jönnek a figyelmeztetések – eleinte kisebb, enyhébb mértékben.  Ilyenkor azt érezzük, hogy nem jól sikerülnek dolgaink, vagy amit el szeretnénk érni, akadályokba ütközik.

Ha felismerjük a jelzéseket és jó irányba haladunk, akkor kiegyensúlyozottabbá válik életünk, elégedettek leszünk.

De ha nem ismerjük fel és nem azon az úton haladunk, amit karmikusan választottunk, jönnek a komolyabb figyelmeztetések (pl. egészségügyi problémák, depresszió, balesetek, stb.).

Ha azonban átgondoljuk helyzetünket, és felismerjük a figyelmeztetést, visszatérhetünk életutunkra.

Ha még ezek után sem vesszük észre az üzeneteket, még komolyabb figyelmeztetések jöhetnek, de már tragikus formában (valamit, vagy valakit elveszíthetünk, komoly betegségek, műtétek).

A sorsismétlődések lehetőséget kínálnak azért, hogy tanuljunk és tökéletesedjünk ahhoz, hogy teljesítsük az életutunkat és küldetésünket.

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.