nyilasnő

Nyilas

XI.22.-XII.21.

Jelmondata: Én hiszek

Tüzes jel, ami főleg fokozott energikusságban és aktivitásban nyilvánul meg nála. A Nyilas kettősjegy, kettős ember. Ősi ábrázolása a nyilazó kentaur:  az alsó, az állati része a földhöz, az anyaghoz kötött, tehát szereti a földi örömöket és a kényelmet, a felső,-  az íjával a Napot célzó emberi része a fantaszta, a szellemen túli vonzza. 

Ebből látszik, hogy akár a lehetetlennek tűnő távolságokat is le akarja győzni. A magasabb rendű szellemi dolgok felé tör. Pontosabban a testiség és a szellemiség kettőssége, ill. harca nyilvánul meg a Nyilas jegyben született embernél.

Természete, képességei

Praktikus a világnézete, de cselekedetekben nem mindig juttat mindent érvényre.

Mindig nagy lelkesedéssel fog bele dolgokba, de felér egy csodával, ha bármit is befejez. Általában több szálon futtatja dolgait, gondolatait és mondanivalóját is.

Jóindulatú és jóhiszemű, udvarias, idealista és romantikus. Emberszerető, szeret másokon segíteni, még akkor is, ha senki nem kérte rá.

Filozofikus alkat, praktikus,  de  elvont gondolkodásra is képes.

Inkább becsvágyó, mint tettre kész, az életben inkább az idealizmust keresi, mint a realitást.

Szentül meg van győződve az igazáról és arról, hogy ő a legjobb ember a világon –  és ha valaki nem ért vele egyet, azt ellenségnek tekinti, vagy lenézi.

Emberismeretben nem áll a helyzet magaslatán, mert a jóság és a segítőkészsége annyira elvakítja, hogy nem képes meglátni a negatív dolgokat.

Jól meg tud szervezni dolgokat, de semmiben nem elég kitartó.

Jó barát, a barátjáért akár önfeláldozásra is képes.

Állatok közül a ló a mindene.

Alapból nem hazudós, bármennyire is gyakran annak tűnik. Ő csak a túlzásokra hajlamos, mindenre mindig rátesz 10-20 lapáttal! Szeret hozzátenni dolgokhoz, felmagasítani, megszépíteni azokat – ezáltal valószínűleg többnek és fontosabbnak érzi magát, de valljuk be, hogy azért is beszél sokat, mert a saját hangjában is szeret gyönyörködni –  miközben végig nem érzékeli, hogy pont a felesleges magasztalásokkal  vágja maga alatt legjobban a fát.

Negatív esetben, amikor rosszul áll a Napja, hajlamos képmutatásra, álszent, hamis prédikátor.

Tipikus ismertetője a jó humorérzék, lónyerítéshez hasonlóan nevet, és bárhol, bármilyen körülmények között cipőstől felteszi a lábát az asztalra, vagy minimum a mellette lévő székre, ablakra.

Szerelemben

Szerelemben, párválasztásnál magasra helyezi a mércét. Hamar lángra gyúl, de hamar ki is alszik. Ez is az óriási lendületének köszönhető, mert mindent gyorsan el akar érni és hiányzik a fokozatosság az életéből. Nem csak a hétköznapokban, hanem a szerelemben is új izgalmakra, változatosságra és kihívásokra vágyik. Örök felfedezési vágy él benne szerelemügyileg isJ

A Nyilas férfiak nagyon meg szeretik nézni a nők vádliját,  a szexis harisnyák hozzák izgalomba.

Erős szenvedélyeket vált ki a Kos és az Oroszlán jegyűekből.

Carysma, 2023.12.03

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.