Oroszlán

Oroszlán

VII.23. – VIII.23.

Feladata: Alázatosság megtanulása, magabiztosság- erős személyiséggé fejlődés, belső tekintély, kreativitás megélése és fejlesztése, a közösség szolgálata és vezetése, és hogy olyan életet éljen, ami megfelel szíve vágyának.

Uralkodó bolygója: Nap

Eleme: Tűz

Háza: 5

Kulcsszavai: Én uralkodom

Napja: vasárnap

Száma: 1

Oroszlán szimbólum

Jelképezi az uralkodást és a hatalmat. Az Oroszlán uralja az 5. házat, az élvezetek házát. Akár férfiről, akár nőről van szó, nagyon szeret hódítani, élvezi az élet napos oldalát. Szereti a kényelmet, a szórakozást, és jó kreatív képességekkel van megáldva. Legtöbbet az előkelő helyeken és társaságban mozog, de nemcsak szórakozni, hanem szórakoztatni is imád másokat, hiszen ilyenkor mindenki csak rá figyel, ő van a központban. Ezért nem véletlen, hogy gyakran kiváló színészi képességekkel rendelkezik. Nagyon sok Oroszlánnal a színpadon, vagy a filmekben találkozhatunk. A nézőtér előtt legalább végtelenségig produkálhatja magát. A csoportos fényképeken többnyire ő az, aki középen áll és vidáman mosolyog.

Úgy kell őt kezelni és felnézni rá, mint a teremtés koronájára – ettől érzi magát méltóságteljesnek és megbecsülve. Viszont még a legalacsonyabb rendű Oroszlán-ember is mindenkivel nagyvonalú és tisztességes. Bármilyen konfliktusba keveredik valakivel, ő soha nem támad aljas módon hátulról, hanem egyenesen az ember szemébe kimondja a véleményét, de néha ordít is. Mivel tüzes jegyű, hamar felforr az agyvize, de hamar meg is békél, gyorsan meg tud bocsátani. Ha netán valami nem az akarata szerint történik és dühös, jobb magára hagyni és ráhagyni a dolgokat.

Oroszlán (kép: Pinterest)

Szexben nagyon szenvedélyes és forróvérű, még a hangszálait sem kíméli ilyenkor. Ha nem akadna más dolga, reggeltől éjfélig bírna szeretkezni. Ha pedig két Oroszlán egymásra talál az ágyban, az szinte biztos, hogy az egész lakótelep álmatlan éjszakának néz elébe.

Általában nagyon sok a barátja és csodálója. Nem is csoda, mert hatalmas a szíve-, lelke. Akin csak tud, mindenkin segít és a nagyvonalúságáról is híres. Ha segítségkérésről van szó, az Oroszlánhoz bármikor bátran lehet hozzáfordulni, senkit nem hagy cserben. Amit megtehet, azt biztosan meg is teszi.

A férfi Oroszlán nagyon ad arra, milyen nőkkel ismerkedik. Bárkivel nem mutatkozik a nyilvánosságon. Fontos, hogy legyen a nőnek megjelenése, stílusa, és még otthon is adjon magára, ne legyen elhanyagolva még krumpli pucolás közben sem.

Oroszlán nő elvárja, hogy hódoljanak neki, a kegyeit kell keresni. Bármennyire is vágyik rá, nehezen hagyja magát megközelíteni, de akkor is csak módjával és tapintatosan kell próbálkozni, mert könnyen visszavág egy hatalmas pofonnal.

Az Oroszlán jegyű ember vezetőnek, főnöknek született! Az alárendeltséget nem viseli el semmilyen helyzetben. Nehéz is őt elképzelni egy lapáttal a kezében. Alkalmazottként minimum a takarítónőnek is kiosztja a feladatokat még akkor is, ha nincs hozzá semmi köze.

Otthoni körülmények között is ő az első hegedűs, egy másik dudással nem fér össze egy légtérben. Számára csak az a fontos, hogy ő vezessen és mindent irányítson.

Mivel nagyon szereti a kényelmet, kerüli a fizikai munkát, mint macska a forró kását.

Az utcán már hátulról fel lehet ismerni őt az egyenes gerinctartásáról. Olyan méltóságteljes, tekintélyt parancsoló a testtartása és a járása, hogy senkivel nem lehet összekeverni.

Az Oroszlán szülötteknek főként a szívüket és a gerincüket kell kímélniük. Ezen kívül érzékenyek a hátukra, a hátizmaikra. Megelőzésként olyan életmódtól és helyzetektől kell óvakodniuk, amelyek főleg ezeket a testrészeket veszélyeztetik.

Írta: Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.