cancer-2689033_960_720

Rák

VI.21-VII.22.

Uralkodó bolygója: Hold

Eleme: víz

Háza: IV

Kulcsszavai: „Az én otthonom, az én váram”

Napja: hétfő

Száma: 2, 7

A víz elem és a változékony Hold hatása alatt született Rák nagyon érzékeny, sérülékeny és befolyásolható lelkületű ember. Ahogyan a Hold állandóan változik, úgy változik a Rák kedélyállapota is. Lehet, hogy egyik pillanatban eltervez vagy megígér valamit, a másikban hirtelen csak egyszerűen minden ok nélkül elmegy mindentől a kedve.

Rák csillagjegy

Rendkívül érzékeny a külvilág ingereire. Mindent érzelmi alapon ítél meg. Rövid időn belül képes nagy lelkesedésből átesni letargiába, könnyen megsértődik. Nagyon kiszámíthatatlan. Nehéz rajta kiigazodni, mert soha nem lehet előre tudni, miért fog megsértődni.

Nemcsak a hangulatai váltakoznak mint az időjárás, hanem maga az élete is gyakran úgy hullámzik, mint a tenger vize. Élete ciklikusságból áll, ami a Hold-hatásnak tudható be. Gyakran hirtelen fordulatok következnek be az életében vagy jó irányba, vagy rossz irány felé. De a sok kellemetlent sokszor magának is köszönheti, mert hajlamos negatív oldalról megközelíteni a dolgokat és a történteket. Igazi vészmadár módra tud viselkedni és ezáltal a vészjóslása általában be is következik.

Mivel eléggé jellemző rá az önállótlanság is, mindig szüksége van védettségre, biztonságra és támaszra. Nehezen viseli az egyedüllétet, ezért mindig kell valaki, akire rábízhatja magát, és aki törődik vele. Ezért van az, hogy nehezen válik le szüleiről. Benne is erős a gondoskodási igény és akkor boldog igazán, amikor ő is törődhet valakivel, vagy segíthet másokon. Nagyon bele tudja magát élni mások helyzetébe, együtt érző. Egészen önfeláldozásig is elmegy, ha segítségről van szó. Álmodozó, gyakran a távolba vágyik, de ha messzebbre kerül a családjától, vagy pár napra elutazik külföldre, honvágy gyötri. Mindig szeret a családja közelében lenni. Nagyon aggodalmaskodó, állandóan félti a hozzátartozóit és folyton ellenőrzi, merre járnak. Rák szülő az a típus, aki a gyerekeit még 15 éves korukban is legszívesebben kézen-fogva kísérné az iskolába, nehogy bajuk essen útközben.

A zodiákus IV. ház „lakója” a Rák jegyű szülött, ami többek között az otthon, család, szülők, származás, a múlt és az emlékek háza is. Fő célja, hogy biztonságos otthont teremtsen a családjának, erősen családcentrikus. A saját kis belső világában él, többnyire elvan csak úgy magában. Állandóan foglalkoztatják a múlt emlékei. A múltban él, a jelenben nincs is itt igazán, és ollóival a családtagjain kívül még a tárgyaiba is erősen kapaszkodik. Mindent eltesz emlékbe, előszeretettel mutogatja és nézegeti gyűjteményeit, családi albumát, miközben visszaidézi a régi emlékeket. Vonzzák a régi dolgok.

Ő nem az a logikus és racionális típus, mint például az Ikrek. Rák a megérzéseire hagyatkozik. Gondolkodás helyett inkább fantáziál és álmodozik. Érdeklődik a titokzatos, rejtett dolgok iránt, gyakran kiváló intuíciós képességei vannak. Teliholdkor a Rák jegyű szülöttek között található a legtöbb holdkóros, de ilyenkor fokozottan képes használni mediális képességeit is. A realitásokhoz nincs igazán érzéke, inkább gyakorlatias. Gyakorlatiassága legjobban az otthoni légkörben mutatkozik meg. Otthon – a kis elvonult zugában van igazán elemében, ott tudja legjobban kifejteni önállóságát. Itt nem tűr semmilyen ellentmondást, de beleszólást sem. Főzésbe beleadja szívét, lelkét, és nem árt azt sem tudni, hogy a Rák férfiak között akadnak a legjobb szakácsok.

Általában nehezen érvényesül, nem törtető típus. Ahol akár a legkisebb akadályt is megneszeli, inkább kivár, vagy keres más lehetőséget, mert borzasztóan fél a sérülésektől. Kerüli a nyílt konfliktusokat. Csak akkor törtet előre, amikor tudja, hogy minden veszély elmúlt és már nem érheti semmi baj.

Egészség

Egészségügyi szempontból érzékeny a gyomra, mellhártyája és a melle. Fázékony, ezért mindig ajánlatos a réteges öltözködés. Nyári szezonban sok paradicsom, uborka és dinnye fogyasztása javasolt. Sok alvásra és pihenésre van szüksége, reggelente nehezen kel és szedi össze magát.

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.