skorpi pinterest

Skorpió

Feladata: Tehetetlenségének a megtapasztalása, megismerni a különbséget a realitás és az elképzelés között.

Általános

Uralkodó bolygója: Mars, Pluto

Eleme: víz

Háza: 8 (a halál háza)

Kulcsszavai: „Én meghalok”

Napja: Kedd (a Mars napja)

Mitológiában a halál és a feltámadás szimbóluma.

A késő őszhöz, a novemberhez tartozik, amikor a természetben is a leginkább láthatóvá válik a halál folyamata. Ez a halál szükséges, hogy majd eljöhessen az újabb kezdet.

Problémája az állandó élet-halál harc, mely napi szinten dúl benne. Az életben meglátja az elmúlást is, a szépségben, a nyíló virágban a hervadást.

A halál és elengedés, a rendszeres „vedlés” – ezen állandó folyamatára épül a Skorpió megújulási képessége, hogy átalakulás után valami újat teremtsen.

Skorpió (kép: Pinterest)

Az állatöv legellentmondásosabb jele és egyben a legtitokzatosabb és legvonzóbb az összes közül. Nem egy könnyű ember, a környezete kibírhatatlannak éli meg személyiségét. Szélsőséges megnyilvánulásait nem könnyű elviselni.

Számára csak fehér, vagy csak fekete létezik. Vagy igen, vagy nem. Középút számára ismeretlen fogalom, de egyben feladata is valahol.

Alapvetően nagyon komoly és az életet is nagyon komolyan veszi. Mellette nincs mellébeszélés, azonnal kiszagolja, hogy valami nem stimmel.

Született okkultista, nagyon erős az intuíciója, mindenhez nagyon jó orra van.

A Skorpió érzelmi jel, nagyon érzékeny, érzelmes, csak kifelé kőkemény jégpáncéllal védi magát. Nem mindenkinek nyílik meg.

Legfontosabb mozgató rugója a szerelem és szex.

Szenvedélyességével, magnetikus kisugárzásával, hipnotikus tekintetével és eszével annyira leveszi a lábáról és elvarázsolja „áldozatát” , mint egy profi mágus.

Nagyon érdekes megfigyelni, hogyan viseli a nehéz sorshelyzeteket. Míg más mérgelődik, összeomlik, vagy belehal, a Skorpió nem hátrál meg, sőt homlokegyenest szembeszáll a helyzettel. Nem sajnáltatja magát és nem is pazarolja az energiáit irigységre. Legnagyobb problémák esetén mozdulatlan arckifejezéssel a legerősebb tud maradni, miközben mások hullanak körülötte.

Betegségei általában: A nemi szervek megbetegedése, vastagbél felszálló része, érzékeny a beleire, és vigyáznia kell az orrára, az orrcsontjára.

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.