astrologie-sternenbilder

Születési idő korrigálása

Csak pontos születési időpont alapján felállított horoszkóp elemzése ad megbízható eredményt. A születési képlet elemzéséhez az egyik legfontosabb kiinduló pont az, hogy a születés ideje percre pontosan be legyen állítva!

Ascendens kiszámítása

Korrigálni 15-20 perces időeltérésen belül lehet legmegbízhatóbban.

Még annak ellenére is ellenőrzöm vagy kiszámítom a születési perc pontosságát ha valaki esküszik rá, hogy pontos adatokkal rendelkezik.

Például abban az esetben is szükség van korrigálásra, ha az édesanya jól emlékszik gyermeke pontos születési idejére, mert előfordulhat, hogy az óra néhány percet sietett, vagy késett.

Tudniillik 4 perces születési időpont eltérés a prognózisban (előrejelzésben) 1 év eltolódást jelent. Vagyis a jövőre nézve az események lehetőségeinek bekövetkezése időben 1 éves eltérést mutat, 8 perces eltérésnél már két év eltolódás van.

Pár perces eltolódásnál már az ascendens jegye is megváltozhat abban az esetben, ha az eredetileg bemondott születési idő szerint az ascendens mondjuk egy jegy végére, vagy egy jegy első fokaira esik.

Mivel az ascendensnek nagyon fontos szerepe és jelentősége van a horoszkópban, el kell dönteni, melyik a felkelő jegy a születés időpontjában. Szintén meghatározó az ascendens uralkodó bolygójának jegyhelyzete, mely rengeteg információval szolgál.

Amikor már megvan az ascendens jegye, pontosítjuk fokra, percre annak helyzetét.

A korrigálás során még az is előfordulhat, hogy az eredetileg bemondott születési időhöz képest 1-2 bolygó a korrekció révén egy másik házba kerül, vagy egy házcsúcs (mely az életterületekkel függ össze) egy másik jegybe kerül át, ami meghatározó az életsors szempontjából.

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.