szűz pinterest

Szűz

VIII.23. – IX.22.

Feladata: A feloldódástól való félelem leküzdése, helyes ítélőképesség megszerzése, a bizalom és a rendszeresség megtanulása.

Uralkodó bolygója: Merkúr

Eleme: Föld

Háza: 6

Kulcsszavai: Én rendszerezek, szolgálok, megfigyelek, beilleszkedem.

Napja: szerda

Száma: 5

A Merkúr uralma alatt álló Szűz jegy erősen intellektuális. Hasonló az Ikrekhez, de az ő merkurisága másképp jelenik meg, mint az Ikreknél. Számára az információ begyűjtésén és rendszerezésén van a hangsúly, míg az Ikreknek a kommunikáció, információcsere és a közvetítés a legfontosabbak. Az Ikrek mindent meg akar ismerni, változékony, kevés benne a kitartás. A Szűz ehhez képest mindent a részletekig meg is akar érteni, állandóan kézzelfogható magyarázatot keres, gyakorlatias oldalról közelíti meg a dolgokat, visszafogottabb, megfontolt. Mondjuk a szókimondásban már nem annyira óvatos. Ami a szívén, az a száján. Pengeéles nyelvével sokakat meg tud bántani, pedig csak a nyers valóságot közli. Udvarias, diplomatikus, de a szavak csomagolása nem a műfaja. Kérdezni is olyan kritikusan tud, hogy pár pillanatra érezhetően lefagy az emberben a vérkeringés. Szájából dicséretet hallani valakiről? Olyan ritka, mint a fehér holló.

Ha valaminek nem látja értelmét, az hidegen hagyja, inkább bele sem fog semmibe.

Még az érzelmeit is meg akarja érteni, gyakran túlságosan kontroll alatt tartja azokat. Ettől függetlenül mindig helyén van az esze és a szíve.

A zodiákus hatodik, a munka és szolgálat háza az ő „lakóhelye”. Míg a mellette lévő jegy az Oroszlán született vezető, a Szűz jegyűeket a sors beosztottnak teremtett. Szereti, ha megmondják neki, mit csináljon. Munkában nagyon precíz és alapos, maximálisan a tökéletességre törekszik, jók a meglátásai. Nagyon nagy hatékonysággal dolgozik, mert a lehető legrövidebb úton-módon talál megoldást a feladatok elvégzésére, ráadásul minél kisebb időráfordítással. Akkor boldog, ha szükség van rá és hasznosnak érzi magát.

A határidős munkát legjobb a Szűz jegyűekre bízni, mert még ha véletlenül csúszásba is kerül és szorítja az idő, képes a munkáját hazavinni.

Kiváló logikai és felfogó képességekkel rendelkezik, lelkiismeretes. Maximális rendre törekszik nem csak a munkahelyén, hanem az otthonában is. Rendszeretőnek tartják, de ő igazából a káoszt győzi le. Az emberekkel szemben gyakran tartózkodó, hallgatag. Ezért sokan neheztelnek rá, mert nem tudják hova tenni ezt a fajta magatartását.

Nehezen képes lazítani, de ha elszánja magát egy kis kikapcsolódásra, vagy nyaralásra, már hónapokkal előtte összepakol néhány könyvet, nehogy unatkozzon. Előre becsomagolja a fogkeféjét és a tisztálkodó szereit, aztán elkezd részletes nyilvántartást készíteni mi mindent kell még vinnie magával, amire szüksége lehet. Gondosan kidolgozza az úti terveit oda-vissza, kiszámolja a várható kiadásokat, felkutatja a legolcsóbb szállodák címeit és ha megéri neki, csak akkor vág bele a nagyvilágba.

Egészségügyi szempontból a bélrendszeri és emésztőrendszeri betegségekre hajlamos. Gyakori nála az aggodalmaskodás, a képzelt betegségek rabja, hajlamos hypochondriára. Sokat ad a megelőzésre, súlyos esetben 10 percenként mos kezet, nehogy megtámadja valamilyen baktérium.

Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.