vízöntő segítsége

Vízöntő – humorosan

„Nem az a szabadság, ha azt teheted, amit akarsz, hanem az, ha nem kell tenned, amit nem akarsz” (J.-J.Rousseau)

Társasági lény, legjobban az emberek között érzi jól magát. Általában jól tájékozott, ezért ha nem vagy intellektuális beállítottságú, nem biztos, hogy sokáig működni fog a dolog.

Szereti az extrém helyzeteket és embereket, ezért annál jobb, ha minél szokatlanabb, vagy minél lehetetlenebb helyre hívod.

Lényeg, hogy ami számodra legnagyobb őrültségnek, vagy abnormális dolognak látszik, az a Vízöntőnek pont jó lesz.

Vízöntő (Kép: Pinterest)

Legjobb, ha spontán, váratlanul hívod meg randizni, mert az előre megbeszélt találkozó neki már túl nagy kötöttséget jelent, a kötetlen ígéretek híve. Ezt a kérdést nyitva hagyja, maximum annyit megígér, hogy majd keresni fog, vagy hamarosan találkozunk, stb. Semmi kétség, előbb-utóbb biztosan keresni fog. Leginkább arra számíthatsz, hogy bármikor, akár leglehetetlenebb időpontban, helyen, vagy helyzetben egyszer csak keresni fog, vagy megjelenik. Képes akár éjjel 11-kor is felhívni, hogy ha éppen most van kedved és időd, egy óra múlva összefuthatnátok. Abban viszont biztos lehetsz, ha egyszer megígéri, hogy bizonyos időben találkozik veled, akkor percre pontosan ott lesz. Még az órádat is hozzá igazíthatod.

Megbízhatóan megjelenik, még akkor is, ha útközben valaki elrabolja, mert a Vízöntőkkel ilyesmi gyakran előfordul. De legrosszabb esetben ha mégis eltérítenék, biztos lehetsz benne, hogy becsületből képes oda menni a találkozó helyszínére még akkor is, ha 4 órával később ér oda és közben sejti, hogy csak a hűlt helyedet találja. Aztán másnap, vagy pár hét múlva felhív és elmeséli neked, hogy tudta, te már nem leszel ott, de ő legalább a randitok helyének megadta a tiszteletét. Sőt el is meséli, hogy az utca másik oldalán felsegített egy hajléktalant a földről, akit te is láthattál ott, miközben reménykedve várakoztál.

Vízöntő (Kép: Pinterest)

Ő a második olyan jegy az Ikrek után, akitől nem érdemes számonkérni, mikor merre járt, hova megy és mikor ér haza. Elég, ha 1x-2x megpróbálkozol vele, szerencsés esetben legközelebb lehet, hogy csak két év múlva látod újra, vagy soha.

Házasságra főleg fiatal korában nem tudod könnyen rászedni. A gyermekvállalást is nagyon jól megfontolja, mert tudja, hogy a gyereket bármikor nem teheti félre egy szekrénybe mint egy játszóbabát.

Tűzhelyhez, vagy az ágy lábához odabilincselni hiábavaló próbálkozás. Megfőz, nem arról van szó, de utána a saját útját szereti járni.

Vízöntő és a bezártság (Kép: Pinterest)

Boldog kapcsolat titkai

Boldog kapcsolatot csak akkor tudsz vele kialakítani, ha „hosszú pórázon tartod” és nem érzi magát akadályozva és veszélyeztetve függetlenségében. Hagynod kell, hogy mindenféle őrült dolgok iránti érdeklődését szabadon űzhesse és hogy felsorolhatatlan létszámú barátaival bármikor tudjon találkozni, amikor csak kedve tartja.

Féltékenykedésre semmi okod, mert nagyon hűséges társ és barát. Soha nem fogod rajta kapni azon, hogy a zsebeidben turkál, vagy a kabátodon keresi a szőke hajszálakat. A mobilodat is nyugodtan otthon felejtheted. Eszébe sem jut, hogy átolvassa sms-eidet vagy hogy a címjegyzéked alapján nyomozgasson ismerőseid után. Ilyenekre nem vesztegeti az idejét, hiszen annyi jó és különleges barátja van, akikkel jól elcseveg és amúgy is talál egy csomó érdekesnél érdekesebb elfoglaltságot. Ok nélkül soha nem fog gyanúsítani, vagy faggatni. Csak akkor fogja tudomásul venni, hogy van valakid, ha tetten ér a hálószobában, vagy ha elmondod neki. De még akkor sem biztos, hogy komolyan fogja venni. Ebben az esetben is inkább csalódottságot fogsz rajta észlelni, mint haragot, de nem fog féltékenységi jelenetet rendezni, vagy csészealjakat dobálni a fejedhez. Inkább fogja magát és elmegy.

Szív (Kép: Pinterest)

Feléleszteni benne újra a lángot már nem lesz sok esélyed, mert ha egyszer kihűlt, nehéz őt visszaszerezni. Tőle simán kitelik, hogy a továbbiakban barátként folytathatjátok a kapcsolatot, mert neki ez természetes. Hajlamos a régi szerelmeivel, vagy házastársaival a későbbiekben is baráti viszonyban maradni, mintha misem történt volna.

Megjelenés

Egy Vízöntő valamilyen módon, de leginkább szinte mindenben legjobban különbözik az összes többi jegytől. Nincs olyan Vízöntő, aki valamivel ne hívná fel magára a figyelmet. Nem kell rögtön fantáziálnod, ha a villamoson, vagy az utcán földön kívülinek látszó különleges alak jön veled szembe. Ennek, ha úgy vesszük elég kicsi az esélye, viszont annál biztosabb lehetsz abban, hogy ez a különleges figura csak Vízöntő lehet.

Vízöntő smink (Kép Pinterest)

Tipikus Vízöntő(nő) öltözködési stílusa nagyon változatos, extrém és egyedi. Néha titokzatos, néha feltűnő, gyakran a legújabb divat szerint öltözködik, néha pont azt nem követi, de ha őszinte szeretnék lenni, mások számára néha inkább megbotránkoztató a megjelenése, mint különleges. Ne számíts rá, ha bárhová is viszed, hogy alkalomhoz illően fog öltözni, hacsak nincs megáldva legalább egy Mérleg, vagy Szűz ascendenssel, ami valamelyest finomít rajta – időként. Szóval, ha bárhol megjelensz vele, nem úszod meg feltűnéskeltés nélkül. Figyeld meg, hogy egy percre lefagy a levegő a teremben és mindenki szeme fennakad a Vízöntőd megjelenésén. Bárhol jártok, ki fog lógni a sorból, az biztos.

Többfajta divatstílust különböző korokból is képes magára venni egyszerre – a legdivatosabbtól visszamenőleg egészen a dédnagyanyja által örökölt hajhálóig. Az sem kizárt, ha például este farsangi bálra készülődik, és már napközben a munkahelyen vagy a közértben megjelenik egy holdjáró cipőben, rombusz mintázatú színes harisnyanadrágban, ezüstmetál színű kombi dresszben, zsebkendőnyi miniszoknyában, ami alól kilóg a nagymamájától örökölt kombiné csipkéje.

De ismertem olyan férfi Vízöntőt is, aki terepszínűre festette a haját. Teljes biztonsággal fel lehet tételezni, hogy nem abból a megfontolásból tette, hogy beleolvadjon vagy beilleszkedjen a környezetébe mint egy kaméleon.

De valahogy mégiscsak csak ki kell tűnnie a többiek közül.

Vízöntő – a divat nem szab határt (Kép: Pinterest)

Lerázázási „technikák”

Leggyorsabban féltékenykedéssel, előítéletekkel, kritikával tudsz tőle megszabadulni. Már attól is megfullad, ha naponta 6x rátelefonálsz, mert csak szeretnéd hallani a hangját és hiányzik neked. Úgy is tudja, hogy szereted, nem kell annyira „ráakaszkodni”.

Akkor is halálbiztosan lerázod, ha a saját napirendedhez akarod őt igazítani.

A kedvedért, vagy a szokásaid miatt nem fog veled szeretkezni minden szerdánként este 8 óra 30 perckor.

Vízöntő előtt hiába fáradsz, ha a vastag pénztárcádat, vagy a több milliós bankszámládat lebegteted az orra előtt. Attól sem fog hasra esni, ha egy jaguárral állsz elő. Az emberi értékek, a becsületesség és az őszinteség, vagy csupán a barátságod neki sokkal többet érnek. Gyorsan felismeri azt is, ha valamilyen hátsó, vagy alattomos szándékkal környékezed meg.

Sőt, a dicsekvést és a nagyképűséget sem bírja. Az is visszataszító számára, ha elmeséled neki, hogy a világ legnagyobb sztárja az ismerősöd. Ettől sem leszel több a szemében. Ő mindenkit egyenrangú embernek tekint, nem tesz különbséget. Egy utcaseprővel, akit nem is ismer, ugyanolyan közvetlenül, barátságosan és tisztelettel el tud beszélgetni, mint egy vezérigazgatóval.

A kioktatástól és az okoskodástól is világgá tud menekülni. Ha nem szeretnéd, hogy az első repülőjárattal a világ végére meneküljön, soha nem mondd meg neki, mikor, mit és hogyan csináljon. Inkább várd ki, míg magától kér segítséget. Segítségére és jólelkűségére mindig számíthatsz mindaddig, míg nem használod ki és nem akaszkodsz rá a nap minden percében.

Írta: Carysma

A tartalom felhasználása előzetes, írásos engedélyhez kötött.